Show Filters

Visar 1–36 av 441 resultat

Visar 1–36 av 441 resultat

På marknaden säljs ryggsäcken för barn i flera olika former. Du kan till exempel hitta en mjuk Patrol-ryggsäck för barn, en Pokémon Go-ryggsäck för barn, en ryggsäck med Musse Pigg-tryck för barn, en rosa enhörningsryggsäck för flickor eller pojkar. Det finns också en ryggsäck för barn med dinosaurietryck, en ryggsäck för barn med Marvel Spindelmannen, en ryggsäck för barn med Mikey-färg, en ryggsäck för barn med kaninplysch, en ryggsäck för barn med nallebjörn ..

En sådan mångfald kan i vissa fall vara en källa till obeslutsamhet. Som förälder är det därför upp till dig att vara kritisk för att välja den bästa skolväskan för ditt barn. När du väl har hittat den sällsynta pärlan är det bara alltför lätt att använda den.

Hur man väljer rätt ryggsäck för barn

För att skydda ditt barns välbefinnande är det viktigt att välja rätt tillbehör som följer med honom eller henne dagligen. Om du ger dig ut för att välja en barnryggsäck vore det idealiskt att ta hänsyn till vissa parametrar.

Storleken

Den barnryggsäcken är ett tillbehör som kommer att följa med din lilla person i de flesta av deras aktiviteter. För att inte vara ett hinder bör den vara en liten storlek. Dess struktur bör inte under några omständigheter hänga över ditt barns rygg. Du bör därför föredra modeller som inte går längre än ditt barns axelhöjd, annars är den för stor. Å andra sidan blir en ryggsäck för barn bekvämare om dess bas stannar vid toppen av ditt barns skinkor.

Förpackningsmaterialet

I sina yngsta åldrar är barn vanligtvis ute efter äventyr. Förutom att vara tåliga måste tillbehören som följer med dem vara hållbara. Därför bör du välja en robust barnryggsäck som är tillverkad av kvalitetsmaterial. Förutom att de är robusta ska dessa material vara lätta att underhålla. Därför är lätta och tvättbara tygöverdrag att föredra.

Skydd

Axelremmarna är barnryggsäckens främsta tillgång. De är avsedda att fördela den last som ditt barn bär och ska ha bra stoppning runt axlarna. På så sätt garanteras ditt barns komfort. Dessutom har en bra barnryggsäck vanligtvis justerbara axelremmar. Dessa gör att tillbehöret kan anpassas till ditt barn när det växer. För optimal viktfördelning kan du också välja en barnryggsäck som har midjeband.

Allmänna alternativ

Beroende på ditt barns levnadsförhållanden är det viktigt att leta efter vissa alternativ. Barn som går en lång väg till skolan behöver till exempel en väska som underlättar resan. För detta ändamål skulle en barnryggsäck med utdragbart handtag och hjul fungera perfekt. På samma sätt skulle ett vattentätt foder vara mycket användbart om ditt barn befinner sig i ett område eller en period som är utsatt för dåligt väder. En ryggsäck med sidoficka kan också hjälpa till att fördela vikten på det de bär och göra skolväskan mer praktisk: du kan lägga in en banan där som mellanmål utan att den krossas av resten av deras saker.

Varför ska man ta hänsyn till vissa parametrar när man väljer ryggsäck till sitt barn?

Utan de parametrar som nämndes tidigare kommer den barnryggsäck du väljer att ha svårt att passa din lilla. En dåligt passande ryggsäck kan leda till att ditt barn antar en dålig gångställning. Att anta fel hållning kommer i längden att orsaka överbelastning på ditt barns muskler och leder. Som ett resultat av flera muskelspänningar kommer ditt barn att klaga på smärta i nacke, axlar eller rygg.

Dessutom kan konsekvenserna av en dålig barnryggsäck ta tid att visa sig. Barns kroppar är kända för att vara mycket anpassningsbara. På grund av detta kan de negativa effekterna visa sig flera år senare. I vissa fall manifesterar de sig i vuxen ålder. Av denna anledning bör du nödvändigtvis välja en barnryggsäck som innehåller vissa parametrar när det gäller storlek, tillverkningsmaterial och passform.

Vilken vikt för barnryggsäck?

För att skydda ditt barns hälsa bör belastningen som bärs av barnryggsäcken inte överskrida vissa gränser. Enligt experter bör en barnryggsäck inte väga mer än en tiondel (1/10) av ditt barns vikt. Detta innebär en maximal belastning på 2 kg för ett barn på 20 kg. För ett barn som väger 23 kg bör du därför begränsa dig till en maximal belastning på 2,3 kg. Som förälder är det upp till dig att vara försiktig så att du inte överskrider gränserna.

Tänk på att ju mindre ditt barn är, desto mer måste du minska antalet föremål som det bär med sig varje dag. För ökad effektivitet kan du lära ditt barn begreppet fördelning. Det innebär att de tyngsta föremålen placeras nära baksidan och de som är lätta eller har oregelbundna former mot de främre facken. På så sätt minskas risken för ömhet helt och hållet.

Några tips för att lätta barnets ryggsäck?

Som vi har sett är vikten något som ständigt måste regleras. Om ditt barn fortfarande går på dagis uppstår inte problemet, eftersom han eller hon inte har så många saker att bära dagligen. Behovet av reglering kommer att uppstå så snart ditt barn börjar utvecklas i skolsystemet. Från och med då behöver du några tips för att lätta på hans dagliga börda. Det viktigaste av dessa är transport av användbara föremål från hemmet till skolan.

Du kan faktiskt vänja ditt barn vid att bärga endast de saker han/hon behöver (pennfodral, kritor, …). I stället för att ta med sig de flesta av sina böcker kan han ta med sig endast de som har med dagens planerade lektioner att göra. De kan också ta med sig en tom flaska i stället för en full flaska. När de väl är i skolan behöver de bara fylla på flaskan. För att hjälpa honom kan du städa upp hans saker varje vecka.

Hur man bär ett barns ryggsäck på rätt sätt

För att den ska kunna fylla sin funktion utan att påverka ditt barns hälsa måste ett barns ryggsäck bäras enligt vissa regler. Till att börja med ska axelremmarna justeras så att väskan är placerad ovanför ditt barns rumpa. Med tanke på hur viktig denna passform är bör den kontrolleras kontinuerligt. Om den valda barnryggsäcken för barn har midjeband ska dessa fästas för att viktfördelningen ska bli korrekt. Slutligen bör det förbjudas att bära en barnryggsäck på en arm i ditt barns rutin.