Show Filters

Visar alla 13 resultat

Visar alla 13 resultat

När du tillbringar större delen av din tid på vägen är det viktigt att ha de bästa tillbehören. Därför har väsktillverkarna återuppfunnit konceptet ryggsäck för att passa motorcykelresan. Effektivare än konventionella väskor är motorcykelryggsäcken det tillbehör som varje motorcyklist bör använda.

Om du letar efter en motorcykelryggsäck bör du veta att de modeller som finns tillgängliga för dig är mångsidiga och varierande: motorcykelryggsäck med stor kapacitet, vattentät ryggsäck som kan anpassas till baksätet, multifunktionell militärryggsäck på 60 liter, reflekterande ryggsäck för motorcykel, stöldskyddad axelväska..

Vid en motorcykelryggsäck för dess ergonomi

Motorcykelryggsäcken är ett tillbehör som lägger särskild vikt vid förarens komfort och har fördelen att vara lätt att bära. Därför har motorcykelryggsäcken en konfiguration som ger den en bra ergonomi. Oftast är den utrustad med två vadderade axelremmar och en skumfodrad sidopanel. Tack vare de vadderade axelremmarna fördelar motorcykelryggsäcken slasten på ett lämpligt sätt över motorcyklistens axlar. Ryttaren kommer därför att vara mindre benägen att drabbas av smärta i nacke, rygg och axlar.

Sätets sida är täckt med räfflat skum för att luften ska kunna cirkulera. Detta ökar komforten för förarens rygg. Tack vare sin ergonomiska utformning kan motorcykelryggsäcken bäras på långa resor. Förutom att fördröja tröttheten minskar den risken för stela leder och muskelvärk. Genom att göra allt detta hjälper motorcykelryggsäcken till att förbättra förarens smidighet och vakenhet. Risken för olyckor minskar samtidigt.

Till stöd för motorcykelryggsäckar

Att köra motorcykel är en aktivitet som innefattar flera element. Mellan inbromsningar och hög hastighet söker föraren alltid efter balans. Välj därför en bekväm ryggsäck av hög kvalitet. Försumma därför inte priset du betalar för den. Motorcykelryggsäcken är det överlägset bästa tillbehöret för förarens balans, eftersom den har en mer komplex stödmekanism än konventionella väskor. Den är inte begränsad till två remmar, utan är vanligtvis utrustad med flera clips och remmar. Framför allt har den ett navelbälte och dess par axelremmar är förbundna med en stark rem.

I vissa fall är några flikar installerade för att hjälpa föraren att justera volymen på motorcykelryggsäcken. På så sätt anpassar sig utrustningen till sitt innehåll. Om alla dessa anordningar sätts på plats är det framför allt för att säkerställa ett optimalt hållande av bagaget på förarens rygg. Genom att vara ett med tillbehöret får den senare en god balans under resorna. Ryttaren kan också bromsa när han vill utan att bli ur balans av den last han bär. Dessutom har motorcykelryggsäcken svårt att flyga iväg när man kör i hög fart, eftersom den är väl fastsatt på sin ägare.

Vid en motorcykelryggsäck för vattentäthet

När man äger en bil är vädrets nyckfullhet det man fruktar minst. Med en särskild konfiguration skyddar fordonen sina förare väl från väder och vind. Även om detta gäller för bilister är det inte sant för motorcyklister.

Motorcyklister påverkas direkt av väderförhållandena på sina resor. Av denna anledning har de flesta motorcyklister alltid en motorcykelryggsäck. I de flesta fall har ryggsäcken optimerats sedan den skapades.

Denna optimerade konstruktion innebär att flera vattentäta material används vid tillverkningen. Förutom dragkedjor för stängning har motorcykelryggsäcken ofta vattentäta flikar. Tack vare dessa olika element är dess struktur perfekt vattentät. I händelse av regn är de saker som den innehåller därför garanterat skyddade mot vatten. Ibland kan en motorcykelryggsäck vara utrustad med ett regnskydd.

I avsaknad av de andra elementen är detta också mycket effektivt. Regnskyddet är ofta placerat i en av fickorna på motorcykelryggsäcken och ska sättas på väskan så snart föraren märker de första tecknen på regn.

Vidare av en motorcykelryggsäck för förvaring

Generellt sett har motorcykelryggsäcken en ganska stor kapacitet. Tack vare detta gör den det möjligt för föraren att förvara de flesta av de tillhörigheter han vill ha. Dessutom har motorcykelryggsäcken ofta fler fack än sin motsvarighet i staden. För att underlätta för motorcyklisten att organisera innehållet är den utrustad med flera element: skiljeväggar, olika fickor, nät för att hålla kvar innehållet … Det måste sägas att denna strukturering framför allt är mycket praktisk. Förutom att organisera innehållet gör den det lättare att bära förarens olika tillhörigheter inuti.

Denna mångfald av förvaringsutrymmen är dessutom fördelaktig på andra sätt. Eftersom innehållet nu är jämnt fördelat ger motorcykelryggsäcken föraren större komfort. Under dynamisk körning kan lastöverföringar vara ödesdigra för föraren. Väsktillverkarna har förstått detta och konstruerat förvaringsutrymmet i motorcykelryggsäcken för att minimera de olika lastöverföringar som kan inträffa.

Var en motorcykelryggsäck för sin styrka

Sedan flera år tillbaka har motorcykelryggsäckarnas styrka inte varit någon hemlighet för motorcyklister. Därför är motorcykelryggsäcken oftast tillverkad av de textilier som används för dessa jackor. Detta innebär att motorcykelryggsäcken har god motståndskraft mot nötning. Detta gör att den bättre klarar av det slitage som kan uppstå med tiden.

Oavsett vilka påfrestningar den möter på sin väg kommer motorcykelryggsäcken alltid att visa upp en anmärkningsvärd robusthet. Det är för att hjälpa den att uppnå detta som de flesta tillverkare förstärker de områden och sömmar som är mest utsatta för dragkraft. Det verkar alltså som om en investering i en motorcykelryggsäck är en varaktig investering.

Vidare av en motorcykelryggsäck för dess mångsidighet

Tvärtemot vad du kanske tror är en motorcykelryggsäck inte ett tillbehör som enbart är avsett för motorcykelresor. När den är rätt konfigurerad kan den lätt användas utanför ditt motorcykelliv. För turentusiaster kan den vara mycket användbar för att transportera viktiga föremål på ett effektivt sätt.

Motorcykelryggsäcken kan också vara en utmärkt resekompis. Dess starka och robusta struktur gör att den lätt kan bära ditt bagage. Naturligtvis måste den senare innehålla få personliga tillhörigheter eftersom säkerheten på en motorcykel aldrig är garanterad.