Show Filters

Visar 1–36 av 67 resultat

Visar 1–36 av 67 resultat

När du adopterar ett husdjur måste du köpa en bur för att få det att trivas. Ibland måste du ta med ditt husdjur ut, antingen till veterinären, för en promenad eller för att resa… Under dessa omständigheter är en bur inte alltid det bästa tillbehöret. Dessutom är det tröttsamt att bära djuret i famnen hela vägen. Förutom utmattning kommer du att göra ditt husdjur obekvämt. På många sätt verkar en ryggsäck för husdjur mer lämplig för dessa situationer. För att få detta tillbehör finns det kriterier att ta hänsyn till.

Ryggsäck för husdjur: definition

Denna ryggsäck är en praktisk utrustning som används för att bära ett litet till medelstort djur över en kort eller lång sträcka. Den används vanligtvis för att gå. Det krävs dock att man använder en bärsäck för att passera vissa grindar och få tillträde till vissa områden. Det är också ett funktionellt sätt för ägaren att bära sitt husdjur utan att bli trött och utan att använda armarna.

Värdet av en ryggsäck för husdjur

Till skillnad från en transportör kan ryggsäcken endast rymma små husdjur. Ofta används den för transport av hundar som väger mindre än 10 kg. Det finns modeller som kan bära tyngre vikter, men man får inte glömma bort påverkan på bärarens rygg och den sträcka som ska täckas.

Därför rekommenderas det vanligtvis att transportera valpar i en ryggsäck. Dessa djur växer fortfarande och går långsamt. Detta gäller även för äldre hundar, som inte längre har goda rörelseförmågor. De kan sakta ner dig under utflykter, därav möjligheten att bära dem på ryggen. Den här bärväskan utgör också en bekvämlighetsallierad för sjuka hundar.

När du vill gå på vandring med din hund trots att din hund inte är särskilt atletisk är en hundryggsäck idealisk. Du kan börja promenaden separat tills din följeslagare känner sina första trötthetstecken. Då kan du bära honom på ryggen och fortsätta äventyret i samma takt.

En djurryggsäck frigör också dina armar så att du känner liten trötthet. När djuret bärs på ryggen är det dock inte vänd mot sin ägare. Hans ansiktsuttryck går förlorat och han kan inte fullt ut kommunicera med honom.

Det finns faktiskt flera kategorier av väskor för transport av djur: modeller med hjul, axel eller mage. Av dem alla erbjuder ryggsäcken möjligheten att utöva aktiviteter med ett husdjur. Detta kan vara cykling, vandring osv.

Å andra sidan finns det platser som inte tillåter tillgång för husdjur. Ryggsäcken kan öppna dörrarna till dessa platser så länge ditt husdjur är tyst. Vid flygresor brukar till exempel flygbolagen acceptera ett husdjur när det transporteras i en väska.

Priset på en ryggsäck för husdjur

priset på en djurryggsäck är ett viktigt kriterium. Det finns en rad olika djurryggsäckar på marknaden. Den ena skiljer sig från den andra genom tillverkningsmaterialet, de inbyggda öppningarna, remmarnas och fästningarnas robusthet samt varumärket.

För ett smart köp bör du ta hänsyn till ditt husdjurs ålder, längd och vikt, din bärkapacitet och hur du kommer att använda den. Priset på en ryggsäck för husdjur ligger mellan 20 och 100 euro. Du kan hitta dessa väskor i nätbutiker och i butiker.

Genom att gå direkt till en djuraffär är det möjligt att känna på materialet och uppskatta det tillräckligt innan du köper.

Typerna av djurryggsäckar

I stort sett är det möjligt att klassificera djurryggsäckar i två typer: mjuka och hårda modeller. Den första typen är ganska klassisk. Liksom resväskor har den inte en solid konstruktion, utan snarare nätpaneler. Det är en helt täckt väska. Djuret vilar inuti väskan utan att någon del av kroppen är exponerad för luften.

Den styva modellen verkar mer lämplig för vandring. Med tanke på den långa sträcka som ska täckas har den en övre öppning för att undvika värme och för att låta djuret sticka ut huvudet ur väskan.

Det finns starka nät på sidan för att hålla in djuret. Det finns bärbara väskor med hjul. Dessa ger dig möjlighet att ta bort en del av vikten från ditt djur. Det bör noteras att för ditt djurs komfort och för att du ska kunna bära det enkelt bör ingen extra vikt läggas i väskan.

Med det sagt är din komfort och husdjurets komfort två imperativ när det gäller val av ryggsäck. För husdjuret måste du fråga dig vilken position i väskan som är bäst för det under resan. Är det bekvämt för honom att stå eller sitta? Vissa väskor erbjuder öppningar för att han ska kunna ta ut sina tassar ur väskan.

Luftflödet är också viktigt för husdjurets komfort. Hotet om överhettning kan undvikas genom att välja en väskmodell med flera nätpaneler. Väskor av hög kvalitet tar hänsyn till detta. Här är en lista över några väskor som kan intressera dig:

  • Andningsbar kattryggsäck: Förutom ventilationsporerna är den här modellen genomskinlig på sidosidorna. Detta gör att husdjuret inte känner sig instängt. Han kan se världen runt omkring honom. Du kan gå till snabbköpet eller en park med ditt sällskap om du väljer denna väska storlek L (35 x 30 x 40 cm).
  • Transportryggsäck för små katter och hundar: Denna modell finns i två versioner: storlek S (30 x 34 x 16 cm) och storlek M (36 x 45 x 21 cm). Med det här tillbehöret kan du ta med dig din följeslagare vart du än går.
  • Justerbar kängururyggsäck för hundar: den förför med sin form och enkelhet. Om du väljer den här väskan kommer din hund att kunna röra sina fyra ben fritt. Det finns en öppning för varje ben. Den här bäraren kan bära last från 2,5 till 9 kg. Storlekarna S, M, L och XL finns tillgängliga.

För din komfort bör du också tänka på din rygg och dina axlar. Det är viktigt att du vidtar nödvändiga åtgärder för att undvika skador. För att göra detta måste du justera väskans remmar väl. Dessa har till uppgift att säkra ryggsäcken. Det är idealiskt att en djurstransportör har paddade remmar så att trycket på axlarna fördelas perfekt.

Ryggsäcken för husdjur

Oavsett vilken väska du väljer måste ventilationsgallren finnas där. Efter ventilationsdetaljen bör du välja en väska vars tillverkningsmaterial inte irriterar ditt husdjurs hud. Ibland lockas ditt husdjur av ett yttre föremål och frestas att hoppa ut ur påsen. Det finns remmar inuti väskan för att säkra djuret och undvika risken för en olycka.

Dessutom kan ryggsäcken rullas ihop till en boll och vecklas ut först när den behövs. Detta alternativ är mycket användbart för personer som gillar att vandra med sitt husdjur. Du gör plats i din vandrarryggsäck och tar bara ut ryggsäcken vid behov, kanske när ditt husdjur är skadat. Den djursryggsäck är därför ett redskap som ska väljas med omsorg. För långvarig användning bör den underhållas regelbundet.