Show Filters

Visar 1–36 av 76 resultat

Visar 1–36 av 76 resultat

Människor som är vana vid att resa mycket vet hur viktigt det är att alltid ha med sig de saker som de behöver för sin vistelse. Ofta är dessa föremål förvånansvärt stora och många. Som ett resultat av detta kommer du snabbt att bli överväldigad när du på resan inte har lämplig utrustning för att innehålla och transportera dem. Det är då som betydelsen av reseryggsäcken blir uppenbar.

Reseryggsäcken är nämligen ett tillbehör som kommer att underlätta din uppgift avsevärt under alla dina resor. Och på grund av dess mångsidighet och det stora utbudet av modeller kan du garanterat hitta den reseryggsäck som bäst passar dina behov.

Från vandringsryggsäckar till militära reseryggsäckar, allt du behöver veta om reseryggsäcken.

Ryggsäcken för resor beror på vilken typ av resenär du är

Utrustning som är utformad för att följa med resenärerna på deras olika resor, är reseryggsäcken framför allt anpassad till den typ av resenär du är. Det är därför viktigt att känna till din stil för att kunna identifiera hur du kan använda din reseryggsäck. Generellt sett finns det tre huvudkategorier av resenärer, och du kommer säkert att hitta dig själv i en av dem.

Den minimalistiska resenären

Den minimalistiska resenären är den resenär som hatar långa köer. Han reser ofta lätt och tar bara det absolut nödvändigaste för att kunna besöka städerna fullt ut. På samma sätt kan de leva med ett minimum av komfort. Vandrarhem är mer än tillräckligt.

Du har säkert förstått att målet för den här typen av resenärer är att ha så lite skräp som möjligt. Därför föredrar han ryggsäck med axelrem som erbjuder upp till 20 liter fack och en mängd fickor för att kunna dela in de viktigaste sakerna på rätt sätt.

Den stora viloresenären

Studenter på ett sabbatsår eller helt enkelt människor som letar efter nya sensationer under en mycket lång tid reser världen runt för att få nya upplevelser. När denna paus är avslutad återvänder de till vardagens rutiner.

På grund av det okända som de ger sig ut på behöver de inte bara det nödvändigaste, utan även ett överlevnadskit och första hjälpen-kit. Allt detta utan att glömma några av sina välbekanta tillhörigheter. Därför är det lämpligare för dem att föredra ett lastrumsbagage eftersom det finns många fler saker att bära.

För den här typen av resenärer är militära reseryggsäckar eller ryggsäckar med stor kapacitet de mest lämpliga.

Äventyrare

Slutligen är vissa resenärer sanna entusiaster av berg, djungler och till och med stora torra öknar. Det föredragna resesättet är liftning, och rutten är alltid utanför de upptrampade vägarna, med de vackra stjärnorna som det föredragna boendet. Den här typen av äventyrare måste ha med sig utrustning för överlevnad i vildmarken.

Vilken modell av reseryggsäck man ska välja beror fortfarande på äventyrarens preferenser eller den planerade destinationen. Att ”resa lätt” för den här typen av resenärer kräver fortfarande en hel del utrustning och tillbehör. För detta krävs modeller av ryggsäckar med en kapacitet på 40 liter. En vandringsryggsäck eller campingryggsäck är särskilt lämplig för den här typen av odyssé.

Om den äventyrliga resenären däremot under expeditionerna planerar att fotografera eller till och med tälta under stjärnorna, kommer bagaget att vara mycket mer omfattande. Därför kommer ryggsäcken med stor kapacitet att vara den mest lämpliga för den här typen av resenärer.

Hur väljer du din reseryggsäck?

För att välja din reseryggsäck enligt den typ av resenär du är är det viktigt att ta hänsyn till olika kriterier.

Vikt

Många människor upplever mycket mer glädje av att resa lätt eftersom det kräver mindre ansträngning att bära sina tillhörigheter. Så när du väljer din reseryggsäck ska du se till att ta hänsyn till dess tomma vikt. På så sätt blir det inte svårt för dig att bära alla dina tillhörigheter till dina olika destinationer.

Kapaciteten

Ryggsäckar kategoriseras i allmänhet efter deras kapacitet uttryckt i liter. En liten reseryggsäck som du kan ha med dig och som innehåller det allra nödvändigaste har en kapacitet på mellan 15 och 25 liter. Vandringsryggsäckar däremot är idealiska för resor som varar i några månader i minimalistisk form. De har en kapacitet på mellan 25 och 40 liter.

Slutligen kommer även stora äventyrare och vandrare som behöver bära tung utrustning att bli nöjda. De kan nämligen välja reseryggsäckar med stor kapacitet på mellan 40 och 65 liter, ibland till och med mer.

Typen av öppning

En stor majoritet av reseryggsäckarna öppnar upptill. Detta är inte en tillräckligt praktisk typ av öppning, eftersom det inte gör det möjligt att enkelt söka efter föremål som ligger i botten av väskan. Faktum är att för att få saker som är placerade helt i botten måste du ta ut allt som är placerat ovanför. Detta tar sedan tid att ordna om kläderna, utrustningen och tillbehören inuti väskan. Lyckligtvis kan du hitta reseryggsäckar som öppnas, likt resväskor, på framsidan. Dessa modeller av reseryggsäckar är relativt sett bekvämare och gör det lättare att hitta runt när du vill ta ut saker som finns inuti.

Typen av remmar

I motsats till vad många tror är det inte axlarna som balanserar reseryggsäckens vikt mot hela kroppen. I stället är det remmen i midjan som ger detta perfekta stöd. Det förhindrar också att hela väskans vikt koncentreras på axlarna, vilket kan bli ett problem när du bär den under en längre tid.

Reseryggsäckar med vadderade remmar fördelar väskans vikt jämnare över ryggen. På så sätt är de mycket mer komfortabla modeller.

Inredningen

Reseryggsäckens inredning är en fråga om individuella preferenser. Vissa föredrar nämligen modeller med ett stort antal fickor och fack, vilket gör att olika kategorier av utrustning och kläder kan förvaras på ett ordnat sätt. Andra å andra sidan väljer en resväska som är lätt att fylla för att spara tid.

Väderbeständighet

Det är mycket viktigt, särskilt när du reser, att hålla dina tillhörigheter torra och säkra från vädrets nycker. Därför måste din reseryggsäck vara perfekt vattentät. Reseryggsäckarnas vattentäthet säkerställs beroende på vilka material som används.

Faktum är att vissa modeller av reseryggsäckar har ett integrerat regnskydd. Det ger fullständig täckning för hela väskan och dess innehåll. Andra modeller är dock utformade med en vattenavvisande textil. Dessa modeller har mer uttalad vattentäthet för de inre fickorna och facken jämfört med de yttre.