Show Filters

Visar 1–36 av 66 resultat

Visar 1–36 av 66 resultat

Ryggsäckar är fantastiska tillbehör för små skatter, särskilt för att förvara deras tillhörigheter. Det finns väskmodeller som är perfekt anpassade till deras storlek och morfologi. De är praktiska och bekväma och finns i många olika former och färger för att passa alla smaker. Flera märken erbjuder olika sortiment beroende på kvalitetsnivå. Så hur väljer man klokt en babyryggsäck?

Beskrivning av babyryggsäcken

En ryggsäck är en behållare som används för att bära olika slags saker. Den är utformad för att bäras på ryggen med hjälp av remmar eller bälten (för axlarna) eller midjebälte (på höfterna). Modellerna anpassas till den framtida användaren och dennes behov. Särskilt för små barn och spädbarn måste ryggsäcken uppfylla mycket strikta specifikationer för att vara lämplig.

Det finns ett bredt utbud när det gäller ryggsäckar för bebisar. Vissa mönster och färger är anpassade till ett barns glada och roliga värld. Du kan hitta dem i form av djur eller med avbildningar av hans favoritsuperhjältar, som påminner honom om hans favoritkramdjur eller tecknade filmer.

Tillverkarna gör ett antal anpassningar för att väskorna ska passa både pojkar och flickor (unisex). Det är också möjligt att köpa könsspecifika väskor med färger och mönster som är specifika för ett visst kön. Allt detta är funktioner som ger dig många valmöjligheter. Det viktigaste är att basera ditt val på din ålder och dina behov.

En avgörande faktor beroende på din lilla ängels ålder eller klass är storleken. Beroende på hans skolmaterial kommer han att behöva mer eller mindre utrymme för att bära sina saker varje dag. Om han behöver förvara sin vattenflaska eller sitt mellanmål rekommenderas anpassade fickor.

Babyryggsäckens kvalitet och robusthet är också mycket viktig. En bebis har ännu inte vett nog att hantera ömtåliga tillbehör. Så det är bäst att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Hans väska ska alltid vara robust för att hålla minst ett helt skolår.

Till dagis med en ryggsäck för bebisar

Barn från barnkrubban till dagis är fortfarande mycket små och inte vana vid att bära stora föremål. Välj mycket små väskor som är anpassade till deras morfologi. Remmarna bör dock vara justerbara för att barnet ska kunna röra sig fritt och växa med dem.

Praktiska fickor med dragkedja med dragkedja gör det lätt för barnet att komma åt sina saker. Förmå gärna komforten i ryggsäckar i fleece för deras känsliga kroppar. Undvik onödiga saker och ta bara med det absolut nödvändigaste för den lilla ängeln. Det finns väskor med 4 remmar: två för att sätta på ryggen (barnet) och två för att hålla den i handen (föräldrarna).

När barnet ännu inte går bra på fötterna bör du undvika att bära ryggsäcken. Vänta tills barnet kan bära den själv, som en vuxen. Det är naturligtvis tillåtet att lära honom de rörelser som ska göras så att han lär sig och memorerar dem. Framför allt måste du gå i hans takt utan att skynda på saker och ting.

Kriterierna för att välja en bra babyryggsäck

Alla föräldrar bör titta på flera specifika kriterier för att avgöra vilken ryggsäck som är rätt för deras lilla barn. Den får inte vara för tung eller skrymmande, eftersom den måste rymma flera extra saker.

Funktionalitet hos tillbehöret

Om ryggsäcken ska användas för att åka till skolan kommer den att prioritera praktiska egenskaper. De funktioner som erbjuds handlar om vilka typer av fickor som finns tillgängliga för att förvara sitt barns tillhörigheter. De måste vara perfekt anpassade till ditt barns skolmaterial för att det ska kunna röra sig utan problem.

Särskilt för spädbarn rekommenderas att man undviker axelväskor. De kan få spädbarnet att inta en dålig hållning när det går eller står. Välj ryggsäckar med hjul (och utdragbara handtag) för småbarn som går en lång väg till skolan.

Komfort vid alla användningstillfällen

Det viktigaste med ett barns ryggsäck är dess användarvänlighet. Den ska vara lätt och hållbar. Så helst ska den vara tvättbar och vattentät för regniga årstider. Om den har fickor på båda sidor kan den totala vikten balanseras efter behov.

Bekvämlighet och hälsosamma material bör vara en prioritet för barnryggsäckar. Flera material som t.ex. canvas och tyg är lämpliga för alla årstider. Omvänt är läder, jeans eller bomull inte riktigt lämpliga för en barnryggsäck.

För säkerhet

En barnryggsäck måste ha en anständig storlek. För att inte överskrida bredden på barnets rygg bör dess dimensioner noga övervägas. Anpassa alltså väskan till barnets förnödenheter så att den är så lätt och liten som möjligt. De första skolklasserna kräver få tillbehör.

Det är också tillrådligt att väskan inte sträcker sig längre än axlarna och stannar strax före skinkorna. Detta gör det lättare för honom att röra sig. Axelremmarna och remmarna bör också vara perfekt justerbara. Dessutom är en vadderad rygg ett bättre val för småbarn.

En ryggsäck som är överbelastad eller dåligt sliten får obehagliga konsekvenser för barnets hållning. Av denna anledning bör särskild uppmärksamhet ägnas åt denna detalj. Övervikt kan orsaka muskeltryck, ryggsmärta, axel- och nacksmärta.

Konsten att bära ryggsäcken

Sättet att ta upp och bära ryggsäcken svarar mot en särskild daglig rutin för att bevara sin hållning och inte skada sig själv med tiden. Barn är de mest berörda, eftersom deras slutliga hållning ännu inte är fullt utvecklad. De måste använda sina ryggsäckar med försiktighet för att undvika skador.

En välfylld ryggsäck bör inte väga mer än 10 % av bärarens vikt. Dessutom ska tillbehöret vara balanserat och lätt att lyfta. Därför bör barnet bara bära det som är absolut nödvändigt varje dag. De kan till exempel vänta tills de är i skolan innan de fyller sin vattenflaska, om det är möjligt. För att minska vikten kan de också ha sin lunch i handen.

Innan barnet tar på sig ryggsäcken bör det sätta sig på huk för att bära den. Det är starkt avrådigt att böja sig framåt (utan att böja knäna) för att lyfta den. Barnet kan placera den på ett bord eller skrivbord i sin höjd för att underlätta manövreringen. På så sätt kan barnet placera sina armar utan att behöva böja sig eller böja sig ner.

Föräldrarna bör se till att barnens väskor justeras innan de åker till skolan. Justera axelbanden och remmarna ordentligt så att barnet står upprätt. Kontrollera barnets gång och hållning när det rör sig. Tecken på att en ryggsäck är för tung är följande

– Smärta i rygg och axlar;

– Går böjd över huvudet eller bakåt;

– Måste ta tag i axelbanden för att bära väskan.