Show Filters

Visar 1–36 av 87 resultat

Visar 1–36 av 87 resultat

Har du turen att ha ett eller flera barn? Redan i unga år inspireras de av vissa animerade figurer. Tveka då inte att ge dem en fylld ryggsäck för deras skolstart. Förutom att det är praktiskt kan du på så sätt odla de olika passioner som driver dem. För att inte tala om att det ger dem möjlighet att hävda sin personlighet.

Det mest attraktiva med plyschryggsäcken är att den finns i olika former: groda plyschryggsäck, djurplyschryggsäck, Hello Kitty plyschryggsäck, teddybjörn barnryggsäck, Musse Plyschryggsäck, Chi katten plyschryggsäck, Pikachu plyschryggsäck, Stitch plyschryggsäck… Tack vare denna mångfald kommer du inte att misslyckas med att hitta den plyschryggsäck som kommer att göra din lilla människa glad.

Hur man väljer en plyschryggsäck

Att välja den bästa plyschryggsäcken är inte alltid en lätt uppgift. I vissa fall kan de många olika modeller som finns tillgängliga för dig vara en källa till obeslutsamhet och till och med förvirring på din nivå. För att vara säker på att göra en bra affär är det upp till dig att ta hänsyn till vissa faktorer:

Behov

Alla är överens om att en accessoar är användbar endast när den uppfyller ett behov. Innan du köper en plyschryggsäck till ditt barn bör du först identifiera ditt barns behov. För att göra detta kan du börja med att hänvisa till barnets utbildningsnivå (förskola, grundskola, gymnasium, högstadium). Beroende på detta kommer du att vara mycket bättre informerad om vilken typ av plyschryggsäck som är lämplig för ditt barn.

Du kan också helt enkelt be rektorn om råd. Det ska sägas att ditt barn vid en viss ålder kanske föredrar en typ av plyschryggsäck mer än en annan. Därför har du större chans att inte göra ett misstag om du frågar ditt barn om dess åsikt. Naturligtvis är detta alternativ inte riktigt ett alternativ för barn som fortfarande går på dagis.

Dimensionerna

Beroende på din lilla persons morfologi måste plyschryggsäcken ha vissa dimensioner. Om dessa inte respekteras kan vissa spänningar uppstå i ditt barns muskler. Med tiden kommer ditt barn att börja klaga på smärta i axlar, rygg eller nacke. I värsta fall kommer han eller hon att vänja sig vid en dålig hållning dagligen.

Så för att undvika dessa negativa konsekvenser bör den plyschryggsäck du väljer sluta i höjd med ditt barns överkropp. Den får under inga omständigheter vara högre än barnets axlar. För att undvika tryck på barnets rumpa är en plyschryggsäck som stannar i höfthöjd idealisk. Slutligen bör du välja en plyschryggsäck vars sidor inte sträcker sig längre än ditt barns ryggbredd.

Remmarna

Syftet med en plyschryggsäck är att säkerställa god fördelning av lasten som ditt barn bär dagligen. Av denna anledning har plyschryggsäcken vanligtvis minst två axelremmar. Helst ska dessa ha en viss bredd för att optimera deras funktion. För detta ändamål är den nödvändiga bredden minst 2 tum. Du bör bland annat välja en plyschryggsäck som har remmar som är cirka 5 centimeter breda.

Tänk särskilt på att ju bredare bredden på axelremmarna är, desto bättre fördelas den medhavda vikten över axlarna. Förutom att axelremmarna på en bra plyschryggsäck är mycket breda bör de vara justerbara. Med detta justeringssystem kommer de att ha en bättre förmåga att anpassa sig till ditt barns kropp. Till råga på allt bör de vara väl vadderade. På så sätt kommer ditt barns komfort att optimeras avsevärt.

Strängslen

Även om de inte är obligatoriska kan remmar vara mycket användbara för att fullända den komfort som erbjuds av en plyschryggsäck. På daglig basis ser remmarna till att väskan hålls så nära kroppen som möjligt. På så sätt minskar de kraftigt förekomsten av axel-, nack- och ryggsmärtor. Oftast är de installerade i bröst- och/eller magområdet.

Denna konfiguration gör att de kan omfördela belastningen till andra delar av kroppen (förutom ryggraden och axlarna). Magbandet är ännu mer användbart, eftersom dess funktion går utöver viktfördelning. Den förhindrar att ryggsäcken svänger från vänster till höger. Samtidigt minskar den stötarna som ditt barns rygg utsätts för dagligen.

Materialet

Materialet som används för att göra plyschryggsäcken är en uppgift som avgör dess hållbarhet. När du köper råder vi dig därför att preferera naturmaterial. Jämfört med syntetiska material är de mer hållbara. De har också ett bra motstånd mot tvätt och förlorar sina färger mindre snabbt. För att inte tala om att de är mycket mer miljövänliga.

Därför är de bästa plyschryggsäckarna vanligtvis tillverkade av bomull eller ull. Bomull är av vegetabiliskt ursprung och uppskattas särskilt för sin mjukhet. Förutom att den behåller färgerna väl tål den lätt den värme som avges av tvättmaskiner. Ull är stark och lätt att tvätta. Tack vare sin isolerande förmåga behåller den inte värmen. Även om dess konsistens är mindre mjuk än bomull är det fortfarande ett ädelt material.

Stil

Såväl i vuxen ålder som i barndomen är stilen en viktig aspekt. För att välja bästa plyschryggsäck måste du därför ta hänsyn till den estetiska återgivningen av den valda modellen. Med detta i åtanke kan du hänvisa till ditt barns kön för att identifiera de rätta färgerna. När det gäller pojkar är det bra att välja svala och nyktra färger som: grönt, blått, vitt, brunt eller svart.

Flickor däremot kräver mer kreativitet. De gillar för det mesta varma och glittrande färger som rosa, rött, lila, orange… För en ännu mer personlig design kan du välja en plyschryggsäck som föreställer en av ditt barns favoritkaraktärer. Om du följer dessa riktlinjer är det ingen tvekan om att ditt barn kommer att bli helt överväldigad av den plyschryggsäck du väljer.