Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Anpassa Din Skolväska

Personlig utformning av din skolväska: 6 originella idéer

I början av skolåret är det nästan nödvändigt att köpa en ny ryggsäck eller skolväska. Mellan det yngsta barnet som vill ha en skolväska i en viss färg, tonåringen som vill ha den senaste modeväskan och den vuxne som behöver en skolväska eller ryggsäck för jobbet, är det svårt att hitta det perfekta föremålet för var och en av dem.

Och när man äntligen hittar den sällsynta pärlan, står man ofta med en väska som efter bara några månader förlorar sitt intresse. Tänk om det med några idéer vore möjligt att göra din väska personlig och göra den modern igen eller helt enkelt unik?

Ta en titt på artikeln nedan så kommer du att upptäcka alla tips du behöver för att få en originell ryggsäck eller skolväska för flickor och pojkar i alla åldrar.

Personlig anpassning: den nödvändiga touchen för originalitet

Du har äntligen hittat rätt ryggsäck eller skolväska för dig.
Nu behöver du bara omsätta några idéer i praktiken för att personalisera den och göra den unik.

Förnya en gammal väska

Vi har alla en gammal väska i ett skåp som vi inte längre använder. Förmodligen för att vi inte använde den för tillfället och lade undan den i tron att vi inte behövde den längre.
Tanken är att ta fram den, kontrollera dess allmänna skick och ge den ett nytt liv.

Om den inte är alltför skadad och dess ursprungliga funktion (att transportera föremål) är säkerställd räcker det med att restaurera den för att ge den ett nytt liv och göra den originell på samma gång. Hur kan man göra detta? Du kan till exempel sy ett nytt tygstycke, varför inte i en annan färg, för att ersätta ett skadat område och göra det unikt på samma gång. Varför inte byta ut ryggsäckens remmar eller skolväskans handtag? På så sätt kan du göra den personlig och samtidigt förstärka sömmar som säkert är slitna.

Fördelen med den här idén är dubbel: du sparar pengar, eftersom du inte behöver köpa en ny väska, och du gör också något för planeten.

Patch Pour Sac À Dos

Måla din väska

Ja, du kan måla din ryggsäck eller skolväska. På så sätt kan du få en standardmodell att sticka ut från mängden.

Om du känner dig som en konstnär är detta ett utmärkt sätt att personifiera din väska. Det finns dock några saker du måste tänka på när du arbetar med ditt projekt, till exempel vilket material din väska är gjord av. Innan du börjar måla din design ska du ha en klar uppfattning om vad du vill göra, proportionerna i ditt verk och vilka färger du vill använda innan du börjar för att undvika misstag. Du bör också tänka på att ge din väska en form som gör den lättare att måla: platt eller fylld.

Till att börja med och för att göra det lättare för dig själv kan du till exempel rita exakt eller göra några linjer av den modell du vill ha med en grå penna, för att ha grunden för din teckning. Sedan kan du använda akrylfärg eller en speciell tygfärg för att göra din design. Slutligen, efter att ha väntat på att allt ska torka ordentligt, kom ihåg att vattentäta din väska med en regnspray för att se till att din konstnärliga skapelse håller så länge som möjligt.

Möjligheterna att måla på en väska är många. Från skapandet av ett helt landskap till representationen av ett föremål genom en gradient av olika färger, allt är möjligt.

Strykbara lappar eller märken

Strykbara lappar är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till en touch av originalitet på en väska och göra ett stiluttryck. De är också ett bra sätt att täcka över ett skadat eller slitet område på en väska. Du behöver ett strykjärn och en fuktad tygbit. Kontrollera också att väskan tål höga temperaturer.

Börja med att lägga väskans väl rengjorda tyg platt. Placera lappen med den klibbiga sidan nedåt på tyget. Lägg den lätt fuktiga tygbiten på lappen och lägg strykjärnet på den i cirka 20 sekunder och tryck hårt. Du kan upprepa operationen mot väskans insida. Låt tyget svalna innan du kontrollerar att lappen sitter perfekt fast.

Observera att detfortfarande ärtillrådligt att göra några diskreta stygn för att förstärka fästet på strykplåstret, särskilt på områden som sannolikt kommer att användas flitigt. Detta kommer att se till att den håller längre och att du inte tappar bort den. Annars är den enda begränsningen för denna process den yta på väskan som du har till förfogande för att klistra fast lapparna på.

Accessoire Décor Pour Sac À Dos

Dekorera med tillbehör.

Detta är förmodligen det enklaste sättet att personifiera din ryggsäck eller skolväska, för alla åldrar, flickor eller pojkar.

Till att börja med kan du använda tillbehör som du redan har. Alternativt räcker det med ett enkelt och billigt inköp för att personifiera din väska. En tofs som fästs vid en dragkedja är en klassiker som har stått sig väl. De finns i alla storlekar, former, färger och material och kommer att tilltala både pojkar och flickor.

Annars är små smycken, armband, små uppstoppade djur, berlocker, nyckelringar, märken och nålar mycket vanliga accessoarer. Att sy en vacker tygbåge eller lägga till en liten brosch kan ge flickornas väskor en välkommen personlig prägel, liksom en färgglad halsduk som fästs på ryggsäckens remmar eller knyts på skolväskans handtag för att ge dem en nostalgisk känsla.

Dessutom är det möjligt att multiplicera tillbehören genom att använda olika material och färger för att personifiera väskan så mycket som möjligt.

Den största fördelen med att använda tillbehör för att personifiera väskan är att du enkelt och snabbt kan byta ut dem eller ta bort dem permanent, som du vill.

Den personliga etiketten

Den personliga etiketten, som ofta förknippas med skolväskor eller ryggsäckar för små flickor och pojkar, har nu moderniserats och erbjuder många möjligheter.

För de små är t.ex. trätetiketter med djurhuvuden på framsidan och barnets för- och efternamn på baksidan både dekorativa och praktiska. Dessa etiketter är gjorda både för att tilltala barn, men också för att kunna visa användbar information för att identifiera den person som väskan tillhör, en adress, föräldrarnas telefonnummer osv.

För äldre barn kan en läderetikett med ett meddelande eller en logotyp användas för att personifiera en väska och till och med göra reklam för ett märke eller företag.
Etiketter kan också användas för att identifiera bagage eller en ryggsäck på ett äventyr. Även om ägarens kontaktuppgifter är information som måste vara lättläst på ena sidan, finns det inget som hindrar att ett foto av landskapet, ens partner eller ens husdjur visas på den andra sidan.

Skapa din väska från A till Z

För de mer fantasifulla och begåvade syskorna kan du skapa din egen väska eller skolväska från grunden Detta är en perfekt lösning för personer som inte kan hitta en väska som passar dem. På så sätt kan du göra en väska i den form du vill ha, med den kapacitet du vill ha, med de material du föredrar… och bestämma hur mycket du vill spendera.

Även om du kan lite om sömnad och har mycket av det material du behöver (symaskin, trådar, nålar osv.) är det bäst att göra lite research innan du börjar.

Varför till exempel inte skapa en ryggsäck som kombinerar läder och denim? Förutom att väskan är originell kan den tillverkas av begagnade material och på så sätt bidra till miljön.

Mångfalden av material och färger ger dig nästan oändliga kreativa möjligheter.

Sac À Dos Personnalisé

Hur gör du din skolväska personlig?

Har du redan gjort din skolväska eller ryggsäck personlig? Har du några idéer om hur du kan göra din skolväska personlig? Berätta dina hemligheter i kommentarerna!

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.