Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Ryggsäck För Resor

Vilken ryggsäck ska du resa med?

Ryggsäcken är det första tillbehöret som en resenär kommer att lyfta fram när han eller hon åker på resa. Att göra det bästa valet av ryggsäck är därför viktigt och kräver tid för eftertanke. I den här artikeln kommer vi att ge dig alla aspekter du behöver fokusera på för att välja den perfekta ryggsäcken. Detta kommer att bero på din budget, din profil, dina ambitioner, dina resvanor och resans längd.

Kriterier för att välja en ryggsäck för resor

När du väljer en ryggsäck för resor ska du se till att du tar hänsyn till följande kriterier.

Väskans storlek och kapacitet

Det är viktigt att din ryggsäck varken är för liten eller för stor. Helst ska den passa din kroppsstorlek, ryggens storlek och ha perfekt kapacitet.

  • Mät dig själv exakt och välj en väska med en bra justeringsanordning. En kvinnas väska ska passa hennes kropp, muskler och höfter för att vara bekväm.
  • För en långresa bör du planera för en väska med en kapacitet på 50-80 liter . Vi rekommenderar en kapacitet på 15 till 25 liter för en vardagsväska.
Sac À Dos De Voyage

Komfort och remmar

Generellt sett ska din ryggsäck väga på dina höfter utan att skada din rygg eller axel. Ryggsäckens vikt bör inte dra dig bakåt.

Justeringspunkterna (höft- och bröstremmar, lastremmar, midjebälte osv.) måste därför vara väl anpassade.

Ryggsäcken bör därför vara lätt att justera och inte vara för stel i sin struktur . Den bör vara utrustad med :

  • Ett ventilationssystem, särskilt om du planerar att åka till ett varmt land;
  • Ett vadderat och dämpat bälte och axelremmar.

Väska med fack med öppning framtill

Satsa på en ryggsäck med frontöppning för att undvika att ta bort allt när du letar efter saker i botten. Det är också viktigt att ha en väska med fack för dess inre indelning. Din väska bör ha :

  • Ett nedre och ett övre fack: Syftet är framför allt att fördela vikten, så att du kan förvara dina saker beroende på hur lättillgängliga facken är;
  • En eller två små fickor på bältet;
  • Flera fickor för att förvara dina dokument.

Motståndskraft och vattentäthet

  • En stark ryggsäck är en ryggsäck som inte sviker dig under resan. När du köper en ryggsäck bör du därför se till att sömmarna och fästsystemen är starka.
  • För att väskan ska vara väderbeständig bör den ha ettintegrerat skyddshölje. Om inte, skaffa ett vattentätt ryggsäcksskydd, ofta tillverkat av vattenavvisande material.

Kompakt och lätt väska

  • Du bör välja en ryggsäck som kan göras mer kompakt med hjälp av sido- och toppremmar. Dessa remmar gör det möjligt att komprimera väskan när den är tungt lastad.
  • Du bör vara medveten om att de mest bekväma och största väskorna har en viss vikt. En tom väska på 60 liter kan väga upp till två kilo.

Dragkedjor

Det är bäst om dragkedjorna på din ryggsäck är starka och praktiska för daglig användning. Om du vill hänga ett hänglås är en väska med dubbel dragkedja ett bra val, särskilt för ryggsäckar.

Type De Sac À Dos Idéal Pour Les Voyageurs

Den idealiska typen av ryggsäck för resenärer

De bästa ryggsäckarna för minimalistiska resenärer

Ryggsäck för resor med stor kapacitet

Med en kapacitet på 40 L, den här ryggsäcken den mest populära ryggsäcken för resenärer. Med en lastkapacitet på 20 kg kan reseryggsäcken med stor kapacitet användas för kabinresor. Den öppnas framtill och har en rem och axelremmar som kan fällas in i ett särskilt fack. Ryggsäcken kan fällas in i ett särskilt fack, och med handtagen på toppen och ena sidan kan den förvandlas till en klassisk resväska.

Vikt: 1,4 kg

Belastning: 10-20 kg

Fördelar: en kvalitetsväska, modulär, lätt och praktisk.

Militärryggsäck med stor kapacitet på 50 liter

Med en kapacitet på 50 L är denna ryggsäck utformad för digitala nomader. Den är utrustad med en ficka för vattenflaska, en ficka för underkläder, många fickor för sladdar, laddare, bärbara datorer osv. Den levereras också med en tvättpåse och en vattentät presenning för att skydda dina tillhörigheter i händelse av regn.

Vikt: 1,8 kg

Belastning: 10-20 kg

Fördelar: En vattentät väska som öppnas framtill och har ett avtagbart bälte.

Idealiska ryggsäckar för vandrare

Mycket stor vandringsryggsäck

Trots sin kapacitet på 90 liter är detta en ultralätt, regntät ryggsäck. Det är den idealisk väska för långa vandringar. En del av väskans vikt överförs till höfterna via ett upphängningssystem så att väskan aldrig kommer i direkt kontakt med ryggen. Detta är mycket effektivt för att bekämpa svettning.

Vikt: 573 g

Belastning: 16 kg

Fördelar: En väldesignad, lätt, vattentät väska med perfekt ventilation.

Vattentät vandringsryggsäck

Denna ryggsäck har en kapacitet på 50 liter. Den vattentäta vandringsryggsäcken är en av de mest populära vandringsryggsäcksmodellerna . Den är utformad för personer som vill resa fritt. Den avtagbara 10-litersfickan på toppen av väskan kan enkelt tas bort.

Vikt: 2,7 kg

Belastning: 25 kg

Fördelar: En flexibel och bekväm väska.

Sac À Dos Pour Voyageur Et Randonneur

Vilken ryggsäck tycker du är bäst för resor?

Har du frågor om dessa ryggsäckar? Har du några andra modeller som du skulle rekommendera till resenärer? Lämna en kommentar nedan!

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.