Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Vilken Typ Av Ryggsäck Du Ska Välja

Vilken typ av ryggsäck ska jag välja?

Ryggsäcken är ofta bortglömd, men den är ändå ett viktigt tillbehör i garderoben. Beroende på dina behov och hur du vill använda den är det inte alltid lätt att hitta rätt. För att inte tala om att du måste hitta en modell av god kvalitet som respekterar din rygg och din kroppsform i allmänhet. Så hur hittar du rätt produkt? Vilken typ av ryggsäck ska jag välja? Vi förklarar allt i den här artikeln!

Vilka är kriterierna för att välja en ryggsäck?

Innan du köper en ryggsäck är det viktigt att definiera dina behov och de egenskaper som är viktiga. Det är lämpligt att fråga dig själv om följande punkter:

Kapacitet

Framför allt är frågan om kapacitet en prioriterad fråga. Det är viktigt att bestämma användningen av väskan och att definiera den volym som du kommer att behöva. Jag behöver till exempel inte samma kapacitet om jag köper en väska för kontoret eller för vandring. Det är viktigt att visualisera vad du behöver bära innan du bestämmer dig för en modell. Om jag ska till jobbet räcker det med en väska på cirka 20 liter för att bära mina papper, min telefon, en liten vattenflaska, en penna och ett anteckningsblock. För en helg i bergen däremot är en väska med en kapacitet på över 40 liter absolut nödvändig.

Kvalitet

För bättre hållbarhet och komfort är det viktigt att välja en kvalitetsmodell. För detta är det viktigt att titta på det material som används, tillverkningsplatsen, de alternativ som produkten erbjuder och efterbehandlingarna. Du bör titta på om tyget är motståndskraftigt, vattentätt och vattenavvisande, om stängningssystemet är stabilt osv.

Ergonomi

Denna ofta förbisedda punkt är viktig, särskilt om du kommer att bära väskan i flera timmar under dagen. Ergonomi handlar om allt som har med bärkomfort att göra, tjockleken på axelremmarna, stoppningen i ryggen, antalet öppningar och förvaringsfack, handledernas placering osv. Det handlar egentligen om att titta på allt som gör ryggsäcken bekväm och lätt att hantera.

Sac À Dos Classe

De olika typerna av ryggsäckar

Ryggsäckar för klassrummet

Oavsett om det är för college eller gymnasiet är ryggsäcken ett nödvändigt tillbehör för studenter. Den måste uppfylla flera krav: vara trendig, bekväm, ha en bra volym och vara hållbar. Polyestermodellerna uppfyller alla sina funktioner väl och har fördelen att de är billiga. När det gäller färg och design kan ungdomar prova vad som helst, så det är lika bra att ha kul!

Ryggsäckar för arbete

När du har passerat universitetet och haft en bra kväll ute måste du vara mer nykter när du går till jobbet. Till exempel är en “cykelväska”, som inte är skrymmande och ofta diskret, en idealisk kompromiss för att ta sig till kontoret. Den är tillverkad av polyester eller läder och passar alla smaker och budgetar. Om du tycker att den här designen är för sportig kommer klassiska ryggsäckar i vaxad canvas eller läder att ge dig mer elegans.

På senare tid har trenden med “tote”-ryggsäckar funnit sin plats. Detta är en ryggsäck som när den öppnas expanderar som en shoppingväska. Fördelen är att du kan se alla dina tillhörigheter på en gång. Den här typen av modell har flera fickor, bland annat en förstärkt ficka för en surfplatta eller bärbar dator, beroende på volymen.

Vandringsryggsäck

För en vandringsryggsäck är det viktigt att fokusera på volym och ergonomi. Eftersom du kommer att bära vikt på ryggen i timmar eller till och med dagar är det viktigt att tänka på hur du skyddar din rygg. Du bör satsa på modeller med 40 liter eller mer. Titta på vadderingen på ryggen och axelremmarnas styrka.

Kontrollera om väskan har plats för en vandringsstav, en isyxa för bergsklättring eller en vattenflaska. Kontrollera också om den har en vattentät ficka för att bära dina dokument etc. Snåla inte med alla dessa alternativ, de kommer att göra dig bekvämare.

Sac À Dos Trekking

Ryggsäcken för vandring

Skillnaden mot vandringsryggsäckar är att en trekkingryggsäck ska kunna rymma allt du behöver under flera dagar. Det rekommenderas därför att välja modeller på 60 liter eller mer. De är utformade som en vandringsryggsäck och har ofta flera fickor i linningen och remmar för att hänga upp campingutrustning. Den ska vara mycket ergonomisk och robust för att ge bästa möjliga upplevelse.

Ryggsäcken för nordisk vandring

Nordic walking-ryggsäcken är vanligtvis en liten, lätt modell på cirka 15 liter. Den ska rymma en vattenflaska, ett mellanmål och en mackintosh.

Vilka material ska jag välja?

Som nämnts ovan är materialets kvalitet avgörande när du väljer ryggsäck. Det avgör både stilen och hållbarheten hos produkten. Beroende på dina behov, din smak och din plånbok kan du välja det material som passar dig.

Cordura

Cordura liknar ballistisk nylon och är ett hårt, nötningsbeständigt material med mycket god hållbarhet. Det har den extra fördelen att det är prisvärt. Eastpakväskor, som vi alla har burit någon gång, är tillverkade av detta material.

Dyneema

Dyneema är lättare, mer vattenresistent och starkare än Cordura och är idealiskt för en urban look. Det ger mycket charm åt den person som bär en dyneema-ryggsäck. Den enda nackdelen är priset.

X PAC

X PAC-tygerna, som ursprungligen användes vid utformningen av båtsegel, är mycket lätta och tål extrema förhållanden. När du köper dina vandrings- eller trekkingryggsäckar ska du välja detta material för att få sinnesfrid.

Sac À Dos En Cuir

Läder

Vackert, chic, urbant, stilfullt, elegant, motståndskraftigt, det finns ingen brist på adjektiv för att beskriva ryggsäckar i läder. Denna typ av lädermodell är idealisk för att gå till jobbet. Den enda nackdelen är naturligtvis priset. En kvalitetsryggsäck i läder tillverkad i Europa kostar mellan 5770 och 9232 kr. Inte tillgängligt för alla tyvärr, men det är priset att betala för en toppprodukt.

Kort sagt, om du letar efter en ryggsäck ska du först bestämma vad du ska använda den till. Prioritera sedan de kriterier som är viktiga för dig. Nu när du är klar över ryggsäckarnas värld är allt du behöver göra att hitta din perfekta matchning. Under tiden tvekar du inte att kommentera den här artikeln om du har några synpunkter på ämnet.

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.