Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Hur Man Bär En Handväska

Hur bär man en handväska ?

Definitionen av en handväska är ganska enkel: det är en väska som rymmer medelstora föremål. Förutom att handväskan i verkligheten är ett standardföremål som bärs av alla kvinnor, varje dag, över hela världen.

Vare sig de arbetar, tar hand om barnen, går ut med vännerna, shoppar, idrottar, kort sagt: handväskan är ett fetischobjekt som varje kvinna äger, ofta i flera exemplar, för att underlätta sin vardag, men också för att njuta av den som en modeaccessoar.

Lite historia..

Det är viktigt att veta att handväskans princip är mycket gammal eftersom den går tillbaka till… antiken.
På den tiden användes den av slavar för att bära sina herrars värdesaker. Om deras herrar till exempel ville visa upp smycken med stolthet, bad de slavarna att göra det.

Och varför inte lägga dessa föremål i fickor? Jo, helt enkelt för att fickor inte fanns på den tiden!

Med tiden har handväskan genomgått olika utvecklingar.
Numera finns handväskan i olika storlekar, färger, material och former. Syftet är ofta att bära alla möjliga föremål, från telefonen till dagboken, utan att glömma sminkväskan och nycklarna. Men den måste vara aktuell genom att följa modekoderna, genom att förknippas med kläderna och accessoarerna hos dem som bär den.

Brunette Avec Un Sac À Main

Att veta hur man bär en handväska… och varför

Att ha en handväska är bra. Att veta hur man bär den, varför och vilka fördelar och nackdelar den har är ännu bättre.

Det finns många olika sätt att bära handväskan, främst beroende på vilken stil man vill ha, men det finns också andra kriterier att ta hänsyn till.

Det klassiska sättet

Du håller handväskan i handtaget och låter den “hänga” nerför benen.
Den främsta anledningen till att välja denna stil är att den passar i alla situationer: oavsett om du ska till jobbet eller ta en promenad. Dessutom kan du använda en liten väska eller en större, det spelar ingen roll hur du bär den.

Två problem kan dock uppstå. Å ena sidan måste väskans vikt hållas på en rimlig nivå, annars kommer handen och till och med armen snabbt att bli smärtsam. Å andra sidan är en av händerna upptagen och därför minskar interaktionen med den närmaste omgivningen (öppna en dörr, ta tag i ett föremål osv.).

Över axeln

Att bära en väska över axeln är ett klassiskt tillvägagångssätt som används av många kvinnor.
Problemet är att väskan inte får vara skrymmande, eftersom den snabbt blir besvärande när man reser. Det finns också en risk att väskan glider av axeln och till och med faller till marken: för att hålla den på plats är det bäst att ha en hand ständigt närvarande runt axelremmen.

Detta är ett elegant sätt att bära handväskan, men det kräver vissa försiktighetsåtgärder.

Över axeln

Förmodligen ett av de bästa sätten att bära en handväska.

Det är en variant av axelbärandet. Det finns många skäl att bära handväskan på detta sätt. För det första finns det ingen risk att den faller ner på marken. För det andra har du större rörelsefrihet eftersom båda händerna är helt fria från alla begränsningar i samband med att bära väskan.

Slutligen säkerhet: det är ett bra sätt att skydda sig mot snatteri. Ett sista skäl? Väskans vikt är jämnare fördelad och att bära den över axeln skyddar ryggen genom att den inte tynger ena sidan av ryggraden.

Jeune Femme Au Téléphone Avec Un Sac À Main

På höften

Om du vill bära din handväska med originalitet är det en bra metod att bära den på höften. Här utelämnar man väskans handtag och axelrem: man tar väskan från botten och låter den vila på höften. Anledningen till att du antar denna stil är att du vill ge dig själv en fashionabel effekt som garanterat kommer att uppmärksammas.

För övrigt ska detta sätt att bära handväskan reserveras för en utflykt som inte kräver att du går långa sträckor, annars kommer du snabbt att känna en svårighet att röra dig på grund av att väskan gnider mot dina kläder.

I en ryggsäck

Om du måste bära många saker i din handväska, särskilt på långa sträckor, kan det vara en bra lösning att bära den på ryggen. En fin läderväska kan lätt anpassas till många outfits.

Det främsta skälet till att anta ryggsäcken är dess stora förvaringskapacitet, den komfort du känner när du bär den och det faktum att du har händerna fria från allt.

Placerad på ena axeln ger ryggsäcken bäraren en chic och avslappnad stil.

I en koppling

Clutchväskan tar upp ett minimum av utrymme och bärs helt enkelt i handen. På grund av sin ringa storlek är kopplingsväskan naturligtvis inte en handväska som används i vardagen. Men varför ska du välja en clutch? På en fest, till exempel, är det den perfekta följeslagaren för att med stil ha med sig det minsta som krävs.
Liten nackdel: vi tenderar att lägga clutchväskan någonstans … och glömmer den lätt. För att lösa detta problem har vissa modeller en avtagbar kedja.

Armbågsvikningen

Att bära handväskan i armbågsveck, även kallat armbågsveck, är mycket vanligt. Men varför bära handväskan på detta sätt? För att få en modeeffekt. Eftersom denna gest har blivit allmänt populär bland många stjärnor runt om i världen.

Ändå är det ett sätt att bära handväskan som inte är utan konsekvenser för din hälsa. Även om det ger bäraren en sofistikerad look bör man notera att bärandet av väskan i armbågsvecket fördubblar eller tredubblar handväskans vikt. Risken för muskel- och till och med benproblem är reell. En stil att använda mycket sällan, därför.

Och hur är det med männen i allt detta?

Det finns ingen handväska för män.
Men eftersom det finns så mycket att bära med sig i dag, även för män, räcker det ofta inte längre med fickor (eller riskerar att överbelastas till den grad att kläderna skadas).
Därför är axelväskor, ofta med liten kapacitet, lösningen för män som vill ha med sig telefon, plånbok, nycklar, glasögon osv. på ett enkelt sätt.

För dem som behöver en väska för sitt arbete och behöver bära med sig en bärbar dator, en surfplatta eller helt enkelt filer, erbjuder väsktillverkarna allt oftare förvaringslösningar som frigör klädfickor för alla de tillbehör som har blivit oumbärliga i dag.

Som du kanske har märkt har handväskan blivit en oumbärlig accessoar genom tiderna. Ett riktigt modeobjekt för vissa, ett oumbärligt föremål för dagliga nödvändigheter för andra: den kan bäras på många olika sätt, beroende på ditt humör, din önskan och den praktiska betydelse du vill ge den.

Homme Avec Sac À Main

Hur bär man en handväska?

Känner du till andra sätt att bära en handväska? Berätta för oss i kommentarerna!

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.