Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Vilken Ryggsäck För Gymnasiet

Vilken ryggsäck för gymnasiet ska du välja?

I Frankrike passerar 12,9 miljoner elever genom portarna till en gymnasieskola varje morgon (källa: INSEE). De är törstiga på kunskap och bär på en mängd tillbehör. Böcker, anteckningsböcker, bärbara datorer osv. Du kan inte föreställa dig hur mycket en gymnasieelev kan bära med sig.

Med sina långa dagar behöver gymnasieeleverna en ryggsäck som kan hålla jämna steg med deras äventyr. Antalet fickor, tyger och förekomsten av ett fack för bärbar dator är några av de parametrar som man bör ta hänsyn till. Ja, att välja en ryggsäck för gymnasiet är ingen lätt uppgift.

Varför är det viktigt att välja rätt ryggsäck?

Enligt artiklar på internet väger den genomsnittliga skolväskan 8,5 kg. Som jämförelse kan nämnas att en FCPE att inte överskrida 10 % av barnets kroppsvikt.

För eleverna är all denna vikt inte utan konsekvenser. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att en för tung skolväska kan orsaka ryggproblem. Smärta i nacken, permanent böjda ländkotor, tendens att böja sig, ömma knän… Det är nödvändigt att fördela denna vikt så bra som möjligt för att bevara elevernas ben.

Observera att även om det är frestande att välja modeller med hjul är detta allt annat än en bra idé. Naturligtvis är alla benägna att använda den ena handen snarare än den andra. Genom att använda samma hand för att dra väskan kan eleven lätt utveckla en vridning.

Groupe De Jeune Avec Sac À Dos Lycéee

Vilka försiktighetsåtgärder bör man vidta för att få en lämplig skolväska?

När gymnasieeleverna blir mer självsäkra kan de anta dåliga hållningsvanor. De kan till exempel välja väskor som är för stora för en “lös ” effekt eller axelremmar för en avslappnad look.

Var försiktig…

Enligt Huffington Post bör den idealiska ryggsäcken uppfylla vissa kriterier. Dessa kan sammanfattas på följande sätt:

  • den ska vara brösthöjd och sluta fem centimeter ovanför midjan. Om den är för stor tenderar eleven att böja sig framåt för att kompensera för vikten. Detta kan leda till smärta i axlarna och skadade ligament;
  • bärs på båda axlarna med risk för att det uppstår en obalans i fördelningen av massan;
  • inte överstiga 10-15 % av elevens vikt.

Till skillnad från skolbarn har gymnasieelever i allmänhet mindre väskor. Därför är det inte ovanligt att flickor föredrar att gå till skolan med handväskor. Men är detta verkligen en bra idé?

Är det möjligt att gå till skolan med en handväska?

Juridiskt sett finns det inget som hindrar en skolflicka från att gå till skolan med en handväska. Men var försiktig… Den omtyckta handväskan är ett verkligt hot mot hennes hälsa. Genom att packa allt i ett stort fack kan denna damväska överanstränga vissa muskler i bröstet och ryggen.

Det stämmer… Trots tidens gång finns det ingen väska som erbjuder samma komfort och ergonomi som en klassisk ryggsäck.

Des Jeunes Qui Sortent Du Lycée Avec Des Sacs À Dos

Vilka kriterier ska du använda för att välja en gymnasieryggsäck?

Inför de överfulla hyllorna i butikerna, vilken ryggsäck ska du välja till din gymnasieskola? Endast en väska som uppfyller följande kriterier bör läggas i din kundvagn.

1. Antalet fickor

Låt dig inte vilseledas: antalet fickor räknas. Varför skulle det spela någon roll? Därför att viktfördelningen blir bättre när det finns flera fickor. Istället för att alla dina tillhörigheter är koncentrerade på ett område, kommer det att lätta på bördan att ha dem utspridda.

Välj helst en gymnasieryggsäck med minst :

  • en innerficka i det centrala facket ;
  • en framficka (eller två);
  • två sidofickor (valfritt).

Fickorna hjälper inte bara tonåringen att organisera sina tillhörigheter bättre, utan förebygger också medicinska problem. Oavsett om de går till skolan med sin bärbara dator eller stannar till på gymmet på vägen hem, kommer de att ha gott om utrymme att manövrera.

I områden där vinden blåser ofta kan en ryggsäck med nät vara en mycket bra idé. På så sätt kan tonåringen stoppa in en tröja eller en vindjacka i ryggsäcken innan han eller hon går till lektionen.

2. Ryggsäckens material

För att ryggsäcken ska vara praktisk och lätt bör ryggsäckens tyg väljas med omsorg.

På insidan kommer ett bomulls- eller konstläderfoder att visuellt definiera utrymmet samtidigt som det ger en känsla av stil. Utanför är valet lite mer komplicerat… Under 100 % optimala förhållanden ska tyget vara vattentätt och mycket lätt. Därför föredrar man textilier som t.ex. canvas. Även om jeans är vattentäta är det ett material som föredras av unga tonåringar.

Även om dess moderna utseende är tilltalande är jacquard inte riktigt lämpligt för en skolpojkryggsäck. Det fransar sig mycket lätt och kommer snart att avslöja din tonårings tillhörigheter.

3. Axelremmar

Det är inte ovanligt att en gymnasieelev använder samma väska flera år i rad. Under tiden kommer de att ha gått upp några centimeter, eller till och med ett drygt tiotal. En bra ryggsäck bör ha vadderade och justerbara axelremmar för att anpassa sig till deras tillväxt.

Tack vare att det finns skum kommer remmarna att skydda nyckelbenen från väskans bruttomassa. Detta material är några centimeter tjockt och gör hela skillnaden när det gäller komfort.

När det gäller axelremmarnas modularitet är det ett element som gör att du kan justera väskans position. Glöm inte… En ryggsäck som är för låg tenderar att trycka in eleven i en sköldpaddsställning. Knän, ligament och axlar kommer att betala ett högt pris.

4. Ryggsäckens utformning

Tänk tillbaka på din gymnasietid… Din ryggsäck var mer än ett förvaringsverktyg, den var ett utrymme för uttryck. Genom pins eller graffiti använde du den för att hävda din identitet inför dina kamrater. Även om mulletklippningen inte längre finns kvar har ryggsäckens kreativa aspekt inte förändrats.

Det finns bara ett kriterium att ta hänsyn till här: din tonårings smak. Om din tonåring står bredvid dig när du ska köpa kommer det att vara extremt enkelt. Om han eller hon inte är där bör du tänka på hans eller hennes intressen.

Mönster, färger, mönster, … Allt görs för att varje elev ska ha minst en väska som ser ut som han eller hon. Det är upp till dig att hitta den.

5. Priset

En bra ryggsäck för gymnasieelever är en som passar in i din budget. Innan du ens går till affären ska du fastställa en väskbudget och hålla dig till den. Kom ihåg att en ryggsäck bara är ett av många akademiska inköp. Böcker, anteckningsböcker, aktiviteter utanför skolan etc. Listan verkar aldrig ta slut.

3 perfekta ryggsäckar för gymnasieelever

Fortfarande ingen aning trots dessa riktlinjer? För föräldrar som har bråttom eller gymnasieelever som vill förenkla har redaktionen valt ut sju väskor som är perfekta på alla sätt. Dessa är :

  • the enfärgad ryggsäck i urban stil ;
  • the färgglad minimalistisk ryggsäck ;
  • the blommig ryggsäck ;

Om du väljer en av dessa ryggsäckar kan du inte göra fel. Dessa fem ergonomiska och trendiga ryggsäckar är det bästa valet för gymnasieelever.

Groupe De Jeunes Avec Des Sacs À Dos De Lycée

Vilken ryggsäck för gymnasiet?

Vet du hur man väljer en ryggsäck för gymnasiet? Tveka inte att dela dina tips och tricks med oss i kommentarerna!

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.