Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Fördelar Och Nackdelar Med Anslutna Ryggsäckar

Ansluten ryggsäck: Fördelar och nackdelar

Högteknologiska specialister utformar alltmer sofistikerade objekt på marknaden för att underlätta användningen av sammanlänkbara verktyg. Dessa uppkopplade enheter gör det faktiskt bekvämare att använda smartphones och andra smarta enheter och tillbehör. Ett sådant uppkopplat föremål är den uppkopplade ryggsäcken. Vad är den egentligen till för och vilken inverkan har den på användaren?

Uppkopplat objekt: Definition och detaljer

Termen “anslutet objekt ” avser ett vanligt verktyg eller en vanlig enhet som kan kopplas samman för att interagera med en annan med hjälp av Bluetooth eller ett Wi-Fi-nätverk (det så kallade sakernas internet). I dag erbjuder mobiltelefonvarumärken headset, klockor och armband som är anslutna till smarttelefoner/surfplattor via dessa nätverk.

Dessa uppkopplade föremål är vanligtvis utrustade med :

  • sensorer för att samla in information ;
  • ett elektroniskt kort för att behandla databaser, och
  • och en kommunikationsenhet, som i fallet med telefoner.

Uppkopplade enheter används i stor utsträckning inom lotsning och säkerhet. Du hittar drönare som fjärrstyrs via en smartphone med hjälp av en Wi-Fi-anslutning. Dessutom gör larmsystem som kan aktiveras från en mobilapplikation det möjligt att säkra motorcyklar, bilar, dörrar, lägenheter och så vidare.

I dag är de vanligaste uppkopplade verktygen klockor, smarta tv-apparater och röstassistenter (som används flitigt inom sjukvården). Allt detta är möjligt tack vare nätverk och andra anslutningsmöjligheter.

Un Homme Qui Porte Un Sac À Dos Connecté

Användning, egenskaper och funktioner hos en uppkopplad ryggsäck

Digitala junkies och teknikentusiaster kommer att finna ett verkligt värde i att utforska anslutna lädervaror, eftersom de gör det enklare och bekvämare att använda smarta enheter. Tack vare den uppkopplade väskan har användare av den senaste generationens telefoner inte längre några problem med att ladda sina telefoner. De har permanent tillgång till Wi-Fi var de än befinner sig.

De flesta modeller av anslutna väskor har en inbyggd Wi-Fi-anslutningsbox som stöder minst fem enheter samtidigt. De har också ett laddningsbatteri som vanligtvis varierar från 18 000 mAh till 30 000 mAh och laddningskablar (Android och Apple ) för att ladda telefonen. Vissa anslutna ryggsäckar har en inbyggd högtalare och USB-portar.

I basen är ryggsäcken ansluten till din mobiltelefon via Bluetooth. När avståndet mellan dig och väskan ökar får du SMS- eller larmmeddelanden på din telefon. Observera också att den är utrustad med en geolokaliseringsfunktion som gör det möjligt för dig att lokalisera den om du skulle förlora den.

Tack vare den integrerade GPS-spåraren registrerar din uppkopplade ryggsäck de rutter och avstånd som du har färdats. Den har gott om förvaringsutrymme för dina prylar, dator, surfplatta och andra tillbehör.

När det gäller utseendet skiljer sig den uppkopplade ryggsäcken bara lite från ett märke till ett annat. Å andra sidan har den fördelen att den är ganska stilfull och motståndskraftig tack vare sitt bepansrade och förstärkta skal, vilket motiverar de prisklasser som registreras på e-handelssajter. Från 150 euro kan du få en ansluten ryggsäck av god kvalitet.

Konsumenternas inställning till den uppkopplade ryggsäcken

Hundratals människor runt om i världen beställer denna produkt på nätet eftersom den är så praktisk, särskilt de som ofta gör korta resor eller de som gillar att vandra. Tack vare väskans flera fack kan de förvara sina olika elektroniska verktyg och behöver inte oroa sig för att deras telefoner ska dö.

Trots alla dessa positiva aspekter verkar andra vara mindre intresserade och har inte för avsikt att tillägna sig denna typ av enhet.

Med tanke på detta bipolära val undrar man om det finns några negativa konsekvenser för användarna eller andra, bortsett från fördelarna och egenskaperna hos den uppkopplade ryggsäcken?

Sac À Dos Connecté Noir Avec Un Chapeau

Fördelar med att använda den uppkopplade ryggsäcken

När man nämner den uppkopplade ryggsäckens användbarhet, egenskaper och funktionalitet kan man omedelbart se fördelarna med detta objekt. Idrottsmän och kvinnor använder den, liksom yrkesverksamma på statliga kontor och personer i yrken som måste resa långa sträckor hemifrån.

De klarar av att ladda sin telefon på resande fot när som helst. Tack vare väskans inbyggda Wi-Fi kan de också hålla kontakten med internet och utbyta information med vänner, familj och kollegor. Användarna kan förvara värdesaker säkert i väskan, eftersom de i händelse av stöld kan spåra väskan via väskans särskilda mobilapplikation .

Vissa föräldrar köper den till sina barn så att de lätt kan geolokaliseras utan att barnen ens vet om det. Dessutom är det ett tidsbesparande verktyg. I stället för att tillbringa en timme hemma och vänta på att telefonens batteri ska laddas kan du helt enkelt ta med dig din uppkopplade ryggsäck och ansluta din smartphone till den medan du reser.

Vissa människor använder den bara på grund av dess elegans och drar inte nytta av dess anslutnings- och sammankopplingsfunktioner.

Oavsett anledning kan det vara fördelaktigt att använda en sammankopplad ryggsäck.

Nackdelar med att använda en uppkopplad ryggsäck

När det gäller potentiella negativa hälsoeffekter är det många som nämner olägenheterna för människors hälsa. Ur hälsosynpunkt är det inte tillrådligt att bära med sig föremål som producerar magnetiska vågor. Och när man inser att den uppkopplade ryggsäcken har ett Wi-Fi-system som fungerar var som helst blir man skeptisk.

Att bära ett uppladdningsbart batteri på ryggen, särskilt under sommarsäsongen, skulle inte heller vara en bra metod med tanke på solstrålningens inverkan på batteriet.

När det gäller möjligheten att använda din uppkopplade ryggsäck på vintern bör du vara medveten om att du kan vara begränsad i de fall du inte har ett skydd för både dig och din ryggsäck.

Sac À Dos Connecté Sur Une Table

Uppkopplad ryggsäck: Vad tycker du?

Naturligtvis är dessa begränsningar och konsekvenser tillräckliga för att göra den uppkopplade ryggsäcken misshaglig för många, och till och med farlig. Ändå förblir det en intressant produkt som skulle kunna ges som gåva. Det är åtminstone vad många nöjda användare tycker. Hur är det med dig? Vad tycker du om den?

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.