Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Vilken Ryggsäck För College

Vilken ryggsäck för college?

Ryggsäcken, som skapades på 1900-talet, är ett föremål som har genomgått många förändringar innan den blev den väska som vi alla känner till i dag.

I Frankrike dök den upp för första gången i slutet av 1980-talet, som en värdig arvtagare till läderväskorna.
Den används för alla möjliga aktiviteter runt om i världen och är fortfarande ett måste för varje barn som börjar sina collegeår.

Nedan hittar du alla tips om hur och varför du ska välja en ryggsäck till ditt barn som börjar gymnasiet.

Varför inte en skolväska eller en väska med hjul?

Innan du vet varför du ska välja en ryggsäck till ditt barn som börjar gymnasiet är det värt att titta på andra typer av väskor.

Skolväskan: en klassiker som inte alltid är relevant för en skolpojke

Skolväskan är det ikoniska föremålet för skolbarn. Och detta är kanske dess största svaghet: numera har den en något gammaldags image och är inte längre riktigt i luften.

Dess robusta utformning gör att den klarar stötar bra. De många facken, som kan underlätta förvaring av tillhörigheter, förblir intressanta inköpsargument för föräldrar.

Den här typen av väska bör reserveras för grundskolebarn, så att de kan skaffa sig grunderna för god organisation och inte behöver oroa sig för det ibland brutala sätt på vilket de kommer att använda sin väska.

Sac À Roulettes Pour Le Collège

Väskan med hjul: en mellanform som inte nödvändigtvis är lämplig för barn

Den här typen av väska kan dras längs marken tack vare hjul och ett handtag som barnet drar. Ryggen avlastas då av väskans vikt och framför allt av dess innehåll, men problemet ligger någon annanstans. Det finns en risk för smärta i barnets arm på grund av det sätt på vilket väskan dras och vikten av dess innehåll. Denna upprepade ansträngning kan leda till dagliga smärtor och till och med till olika hälsoproblem.

Vissa väskor har också axelremmar så att de kan placeras på ryggen. Även om detta kan verka som en bra idé för att växla mellan olika sätt att bära väskan, bör man komma ihåg att väskan, när den väl är på ryggen, är tyngre än en vanlig skolväska, eftersom vikten av hjulmekanismen måste läggas till.

Varför välja en ryggsäck till en skolpojke?

En ryggsäck är kanske inte lika robust som en skolväska eller har förmågan att rulla på marken som en väska med hjul, men den har många fördelar som föräldrar och barn säkert är överens om.

  • De är lätta att hitta, till alla priser och i alla stilar. Perfekt för att kombinera budget och nöje, allt utan att behöva gå till de lokala butikerna.
  • Den tar liten plats. Den är ofta lite lättare än en skolväska, men den är också mindre skrymmande eftersom den är mer flexibel: det gör den lättare att använda dagligen och den är mer praktisk att förvara när den inte används.
  • Den är mångsidig. När skolinnehållet har tagits bort kan ryggsäcken användas som bärväska eller sportväska.
  • När den används på rätt sätt minskar den ryggsmärtor. De två axelbanden placerar ryggsäcken på axlarna och fördelar vikten jämnt. På så sätt avlastas nacken och ryggen skyddas.
  • Händerna är fria. Att använda en ryggsäck innebär att händerna är fria och att du till exempel lätt kan öppna en dörr, ta hand om det oväntade eller använda ett föremål. Den rörelsefrihet som en ryggsäck erbjuder är betydande.
Fille Avec Un Sac À Dos Sort Du Collège

För flickor, en handväska i stället för en ryggsäck?

För unga, flirtiga tjejer kan det vara frestande att ersätta ryggsäcken med en handväska: detta är ett dubbelt misstag.

Å ena sidan är en handväska definitivt inte utformad för att rymma pärmar och andra tunga och skrymmande böcker. Och å andra sidan, om du hittar en modell som gör det, kommer du att finna dig själv med en stor vikt i handen. Detta kommer antingen att anstränga dina muskler till den grad att du skadar dig, eller avskräcka dig från att ta med dig de saker du behöver för att studera ordentligt, vilket riskerar dina collegeår.

Hur är det med axelväskan?

En axelväska kan vara ett intressant alternativ för en collegestudent.

Den är både trendig och praktisk, eftersom den erbjuder god förvaringskapacitet, men den har en stor nackdel, särskilt för en skolpojke: vikten av hela väskans innehåll vilar på en axel. Detta leder automatiskt till en obalans som kan orsaka ryggsmärtor, vilket kan leda till hälsoproblem, särskilt i unga år, precis som rullväskor.

Axelväskan är mer lämplig för gymnasie- och universitetsstudenter. De flesta av dem bär på färre böcker och anteckningsböcker än en skolpojke.

Hur väljer man en ryggsäck?

Det handlar inte om att välja den första ryggsäcken i toppen av marknaden, antingen för att den har ett attraktivt pris eller för att den har ett tryck från den senaste filmen.

Ryggsäcken, särskilt när den används av en skolpojke, måste faktiskt uppfylla vissa väsentliga kriterier.

  • Ryggsäckens höjd bör vara cirka 40 centimeter för att lätt rymma skolböcker och anteckningsböcker. Helst ska botten vara styv för extra styrka.
  • Den bör ha en kapacitet på minst 25 liter för att enkelt kunna bära alla dina skolmaterial.
  • Manbör vara noga med att välja en stark väska, särskilt sömmarna på axelremmarna, som bör vara förstärkta. Dessutom bör de material som används i väskan vara av god kvalitet så att väskan inte försämras på några veckor.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt förslutningssystemet så att det inte går sönder efter några användningstillfällen. Kardborreband, som slits för snabbt, bör undvikas till förmån för dragkedjor. Observera att vissa ryggsäckar är utrustade med stöldskydd.
  • Du bör vara försiktig med väskans baksida, som bör vara vadderad för att undvika skador. Detsamma gäller axelremmarna, som bör vara lätt justerbara för att passa ditt barns kropp perfekt.
Groupe D'Adolescents Avec Des Sacs À Dos Vont Au Collège

En ryggsäck ja, men till vilket pris?

Det finns många olika typer av ryggsäckar, vars pris varierar beroende på vilket märke och vilken kvalitet man väljer.

Valet av märke beror på ditt barns preferenser. Det är viktigt att ditt barn har en ryggsäck som han eller hon tycker om. Det är upp till dig att hitta den rätta balansen mellan det pris du har råd med och vad ditt barn vill ha.

När det gäller kvalitet finns det två skolor att tänka på. Vissa föräldrar föredrar att köpa en ny ryggsäck varje år och väljer en billig väska. Andra väljer kvalitet och därför ett lite högre pris, med förhoppningen att väskan ska hålla mer än ett år.

I vilket fall som helst bör du inte förbise de viktigaste kriterierna för att se till att ditt barn använder sin ryggsäck på rätt sätt.

Hur använder man en ryggsäck på rätt sätt?

Du har hittat den perfekta ryggsäcken till ditt barn i skolan.
Det finns bara några sista punkter att kontrollera för att se till att ditt barn får bästa och säkraste möjliga användning av den.

  • Den icke förhandlingsbara principen: ryggsäcken ska bäras på båda axlarna. På så sätt fördelas vikten korrekt och risken för ryggsmärtor minskar.
  • Visa ditt barn hur man förvarar ryggsäckens insida på rätt sätt. De största och tyngsta sakerna bör placeras längst ner i väskan för att avlasta ryggmusklerna.
  • Passa regelbundet på att sortera och kontrollera med ditt barn om vissa föremål, som kanske glömts bort, fortfarande är användbara att bära.
  • Kom då och då ihåg att kontrollera ryggsäckens allmänna skick. Kontrollera att den inte är skadad och att sömmarna, särskilt remmarna, fortfarande sitter på plats.
  • Justeringen av remmarna bör kontrolleras regelbundet, särskilt i förhållande till utvecklingen av ditt barns morfologi.

Som du ser bör valet av en ryggsäck till ditt barn inte tas lättvindigt.

Olika kriterier bör beaktas för att säkerställa att ditt barn har en ryggsäck som uppfyller hans eller hennes behov och önskemål, men också och framför allt som bidrar till att bevara hans eller hennes hälsa.

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.