Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Hur Du Väljer Din Resväska

Hur väljer du din resväska? Den kompletta guiden

En resa kräver alltid en förberedelse som motsvarar dess krav. Att köpa en ny resväska kan vara en av dem. Hur köper du i så fall en väska som passar dina behov bäst? I den här guiden hittar du ett urval av kriterier som du bör ta hänsyn till när du väljer din idealiska resväska. Dessa kriterier beror framför allt på resans längd, vilket transportmedel som ska användas, vilken typ av bagage som ska tas med..

Hur väljer man resväskans storlek beroende på resans längd?

Påverkar resans längd valet av resväska? Svaret är uppenbart: ju längre du reser, desto mer behöver du ta med dig och desto större bör ditt bagage vara.

Reser du mindre än en vecka? Överväg att välja en handbagageväska. Dessa typer av resväskor är relativt små och gör din resa bekväm och mindre besvärlig. Med en höjd på mellan 40 och 56 cm är kabinväskor idealiska för dina helger (och andra korta vistelser). De besparar dig från de incheckningsavgifter som vanligtvis tas ut av till exempel lågprisflygbolag.

Det finns dock andra format än kabinbagage. Dessa inkluderar medelstora resväskor, som varierar mellan 56 och 70 cm i höjd. Välj den här typen av verktyg för att bära bagage för en vistelse på upp till tre veckor. Välj å andra sidan en stor resväska eller en lastväska (med en minsta höjd på 70 cm) när din resa är längre.

Nota bene anmärkning: ge fritt spelrum åt dina behov. En kort resa kan kräva att du bär mycket bagage. I det fallet kan en expanderbar eller något störreresväska vara nödvändig. Omvänt kan en kabinväska vara lämplig för en längre resa.

Le Moyen De Transport Choisi

Det valda transportmedlet

Kan valet av resväska motiveras av det transportmedel du använder? Sanningen är att du inte har samma frihet och utrymme att transportera ditt bagage med bil som med flyg eller tåg. Här är kriterierna för att välja resväska om du måste resa med något av de tre transportmedlen nedan.

Vilken resväska ska jag välja när jag reser med bil?

Du kan förvara ditt bagage i bilens bagageutrymmen och under sätena. Alternativt kan du använda en handbagageväska beroende på vilka föremål du behöver ta med dig och hur lång resan är. Om du inte har en rymlig vestibul, undvik XL-resväskor till varje pris (som är lastväskor och i allmänhet är idealiska för flygresor).

Vilken typ av resväska ska jag välja för flygresor?

Att välja en resväska för att bära bagage på en flygresa är en övning. Mellan dina tillhörigheters beskaffenhet och vikt å ena sidan och flygbolagens krav å andra sidan kan det bli lite obehagligt för dig:

  • Packa upp (och packa om) hela resväskan för säkerhetskontrollen: undvik detta genom att välja bekvämligheten och kvaliteten hos en handbagageväska med fickor framtill;
  • Att se din bagageutrymme missbrukas: Lyckligtvis kan du välja en stark och styv resväska för att undvika att bagagehanteringen på flygplatsen behandlar dig på detta sätt;
  • I vissa länder, t.ex. i USA, kan det hända att du upptäcker att din resväska har strimlats av myndigheterna (på grund av att det är svårt att komma åt innehållet): i så fall bör du överväga att välja en resväska som är försedd med ett hänglås eller ett TSA-lås (Transport Security Administration), som lätt kan öppnas av de nämnda myndigheterna med hjälp av en särskild nyckel.

Vilken typ av resväska ska jag välja för tågresor?

Att välja en resväska som lämpar sig för tågresor är inte särskilt komplicerat. De stora företagen är inte särskilt noga med storleken på dina resväskor. Stora resväskor förvaras dock i ett lättillgängligt utrymme. Kom därför ihåg att säkra dem med till exempel ett lås.

Å andra sidan bör du välja resväskor i kabinstorlek om du reser med lågprisbanor. Stora resväskor uppmuntras inte av de här bolagens restriktiva bagageföreskrifter. Detta innebär att du måste betala extra avgifter utöver viktgränsen.

Ett råd trappor: Att gå upp och ner för trappor kan vara besvärligt när du bär ditt bagage genom stationen, så välj en kabinväska med fyra hjul för att göra livet enklare.

Un Critère De Taille Dans Le Choix D’une Valise

Funktioner: Ett viktigt kriterium när du väljer resväska?

Som med alla produkter är resväskornas egenskaper avgörande för valet av resväskor. Hur kan du försumma den ekonomiska, praktiska osv. aspekten av saken om du vill göra din resa trevlig och bekväm? Med andra ord, de material som resväskorna består av gör dem flexibla eller styva och gör dem lätta, solida och/eller motståndskraftiga bagage ..

Mjuk resväska

Den mjuka resväskan kännetecknas av att den är lätt tack vare de material den är tillverkad av (tyg, polyuretan, teflon osv.). Den är praktisk, ekonomisk och bill igare än en fast resväska, eftersom den minskar vikten på ditt bagage (och därmed minskar dina transportkostnader). Detta är en utmärkt idé om du till exempel flyger lågprisflyg.

Men även om de är praktiska på grund av sina framfickor är mjuka resväskor ändå ömtåliga på grund av tygets flexibilitet. De bör därför hanteras med försiktighet. Tillverkarna är medvetna om detta och utformar modeller som är lika hållbara som de är starka och robusta – som du kan hitta i nätbutiker.

Hård väska

Den hårda väskan är idealisk för transport av ömtåliga föremål som kräver extra skydd. Det är en kvalitetsväska som är stark, hållbar och robust. Observera dock att den är mycket tyngre än en mjuk resväska och kanske inte är ekonomisk för dig om du ska göra en lång resa med ett lågprisflyg. Så om du reser med tåg eller bil i synnerhet bör du välja hårda resväskor.

Det finns dock stela resväskor vars material (polykarbonat, polypropen etc.) är en intelligent kompromiss mellan robusthet och lätthet. I alla fall är stela resväskor lätta att hantera. De är stöttåliga och ökar säkerheten för dina tillhörigheter mot stöld.

Nombre De Roue Pour Choisir Sa Valise

Antal hjul: 2 eller 4?

Antalet hjul är ett av kriterierna att ta hänsyn till när man väljer resväska, oavsett storlek. Resväskor med 2 hjul och resväskor med 4 hjul har sina specifika fördelar.

  • Den tvåhjuliga resväskan: Den är enkelriktad och ger mycket mer utrymme för dina tillhörigheter än den fyrhjuliga modellen. Den är utrustad med dubbar som bestämmer dess vertikala stabilitet. Det finns resväskor med kullagerhjul (hållbara och bekväma); resväskor med plasthjul (idealiska för grov terräng), osv. ;
  • Den fyrhjuliga resväskan: Resväskor med fyra hjul är mångsidiga och kan bäras i alla riktningar. Deras praktiska egenskaper gör att du inte behöver anstränga dig extra mycket när du bär dem. De är dyrare än resväskor med två hjul, men väl värda pengarna.

I slutändan finns det många parametrar att ta hänsyn till när man köper en resväska. Förutom de som anges ovan kan man nämna hur lätt det är att öppna och stänga resväskan, dess ergonomi, dess beskaffenhet, dess vikt ..

Listan över kriterier kan förlängas om och om igen, och du har säkert något att säga till om. Berätta om dina erfarenheter i kommentarsfältet till den här artikeln genom att avslöja vilka kriterier du ställer upp när du väljer resväska.

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.