Korg

Svensk kundservice

–10% NU MED KODEN RDM10

 

kontakta@min-ryggsack.se

Hur Man Rengör En Läderväska

Hur rengör man en läderväska ?

Vid beröring är läder ett material som ger resonans med din ursprungliga natur. Bara genom att röra vid det väcker hud-till-hud-kontakten din inre tiger. Läder är organiskt och byggt för att motstå, och förför snart de bästa läderarbetarna.

Men… en skugga fördunklar snart bilden. Även om den förför estetikerna kan denna textil vara mycket nyckfull. Ännu värre är det… Trots sin uppenbara robusthet är det inte ovanligt att den böjer knä när den utsätts för färgade vätskor eller stötar. Det stämmer… Bakom sitt sken av oövervinnerlig jätte är läder ett material som blir smutsigt ganska lätt. Och utan rätt teknik blir varje försök att rengöra det ett fullständigt misslyckande.

Varför är det nödvändigt att rengöra läder grundligt?

Läder är inte bara en textilvara. Det är ett organiskt material som andas, lever och livnär sig på alla element som omger det. Det är därför särskilt känsligt för vissa kemiska ämnen och för hög luftfuktighet.

Efter att ha lagt ut hundratals euro på en läderväska är det sista du vill att den ska skadas genom att behandlas för aggressivt. För att förlänga livslängden på dina lädervaror finns det tre saker du aldrig bör göra:

  • nedsänka en läderväska i en bassäng fylld med vatten;
  • gnugga läderväskan med ett vanligt tvätt- eller rengöringsmedel för textilier;
  • borsta ditt läder med en slipande svamp.

Nu undrar du säkert varför dessa varningar utfärdas. Ta dig därför tid att läsa vidare…

På grund av sin organiska natur är läder en utmärkt grogrund för bakterier, mögel och andra mikroorganismer. På denna textil finner de både det syre de behöver för att överleva och de näringsämnen som gör att de kan föröka sig. En läderväska som blötläggs i vatten blir snabbt ett ekosystem som befolkas av en myriad av mikrobiella arter.

Förutom att en läderväska är mycket känslig för fukt kommer den också att skadas irreparabelt av alltför aggressiva tvättmedel. Detta beror på att det finns porer längs hela ytan. Genom dessa porer kan de aktiva ingredienserna lätt tränga in i de djupare lagren och slita på textilens rötter.

Det sista du bör göra är att borsta för aggressivt. Ja… När man ställs inför en fläck som står emot en bomullsduk är det frestande att ta fram det tunga artilleriet. Men gör det inte. Läder är känsligt för repor och tål inte grov behandling. Lite för mycket hårt arbete och det kommer att ge upp andan.

Och nu tänker du förmodligen att det kanske är en dålig idé att köpa en väska i äkta läder… Inte alls! För den som vet exakt hur man ska skrubba denna läderaccessoar är en läderväska en garanti för lycka.

Comment Nettoyer Un Sac En Cuir Sans L'Abîmer

Hur rengör man en läderväska utan att skada den?

Detta är en fråga som varje ägare av en väska i äkta läder ställer sig själv. När deras drömobjekt väl är täckt av fläckar, hur blir man då av med det? Beroende på din affinitet kan du välja mellan flera lika effektiva metoder.

Metoden med bomullstussar

Det här är ett mormorstrick som är välkänt bland Sartoria-ägare. Bomull är extremt mjukt och kan rullas till bollar eller användas i form av sminkborttagningsskivor. När bomullsbollen är blöt, rullas den försiktigt över det område som ska rengöras. För att detta ska fungera är det naturligtvis nödvändigt att använda särskilda lotioner.

Rengöringsmjölk

På grund av läderets känslighet är sminkborttagningsmedel eller babylotion mycket effektivt för att skrubba läder. Häll några droppar på bomullsull och gör små cirkulära rörelser på läderväskan.

Var dock försiktig… Så snart bomullstussarna är bruna eller svarta är det dags att byta ut dem. Annars kommer dess rengörande verkan att vara ett minne blott. Är din läderväska snygg igen? Torka den med en mjuk bomullsduk.

Glycerin

Detta är en produkt som är mycket användbar för att reparera ömtåliga eller tidsslitna läderväskor. Glycerin är både närande och rengörande och bör användas på samma sätt som rengöringsmjölk. Observera att det är möjligt att använda ett glycerin som köpts på apotek eller till och med i en kosmetikaffär.

Glycerintvål

Dess funktionsprincip är exakt densamma som för glycerin. Men så här ligger det till… För att få de renande aktiva ingredienserna att tränga in rekommenderas det att använda en lätt fuktig svamp eller bomullsull. Skölj då och då svampen så att smutsen fortsätter att blekna. När ett område är rent, torka av det med en mjuk trasa.

Detta kommer att ge din väska en känsla av näring och smidighet. Applicera därefter lite fuktgivande mjölk och låt den torka i minst åtta timmar. Dina lädervaror kommer att ha återfått sin naturliga glans.

Nettoyage D'Un Sac En Cuir Marron

Lersten

Även bläckfläckar måste böja sig för lersten. Ja… Denna naturprodukt är formidabel mot den hårdaste smutsen. Den kan lätt köpas i en ekologisk livsmedelsbutik, men den finns också i gör-det-själv-butiker och stormarknader.

För att rengöra en läderväska häller du lite lersten på en lätt fuktig svamp. Löddra upp den lite och klappa försiktigt på lädervarorna. Kör svampen över lädret och använd en annan textil för att avlägsna eventuella spår av smuts. Torka därefter väskan med en mjuk trasa för att göra den så torr som möjligt.

Traditionell rengöring

Är du ett fan av klassiska processer? För dem som inte är särskilt förtjusta i naturliga recept rekommenderas att använda en konventionell kanal. Även om få känner till det är det fullt möjligt att rengöra en läderväska med diskmedel. Tricket är att veta hur man gör det.

Ta bort allt damm

Först och främst är det viktigt att ta bort allt damm och all smuts som täpper till porerna i din läderväska. Använd en trasa eller dammsugare för att ta bort smulor och annat skräp.

Blanda tvål och vatten

Lös upp lite diskmedel eller handtvål i vatten i en behållare. För att se till att du inte skadar din läderväska använder du en sked tvål per fyra koppar vatten.

Använd en fuktig trasa

Doppa en tygbit i vätskan och torka den över läderväskan. Så snart du känner att duken har för mycket vatten ska du vrida ut den. Det är nödvändigt att trasan är fuktig, men inte droppande.

Börja helst uppifrån och arbeta dig neråt. På så sätt behöver du inte stryka över överflödig vätska.

Torkning av läderväskan

Så snart du är klar med att ta bort överflödigt vatten torkar du bort vätskan med en handduk. Var försiktig… Gnugga inte. Torka bara försiktigt med trasan över den.

Applicera läderbalsam

För att förhindra att lädret spricker eller spricker ska du avsluta med läderbalsam. Det bildar en skyddande sköld runt textilen och förhindrar att den skadas av tiden. Vad mer kan man begära?

Avlägsnar svåra fläckar

Trots dina bästa ansträngningar kanske vissa fläckar inte kan försvinna. Som tur är finns det lösningar som är lätta att hitta. I många fall finns de nödvändiga produkterna bara några meter bort. Ta bort fläckar på läder med nagellacksremover eller sprit genom att blötlägga en trasa med lite nagellacksremover eller sprit. Använd den sedan för att försiktigt klappa på de områden som ska skuras.

För att ta bort fett från läder, applicera bakpulver på fettfläckarna och låt det verka i minst 12 timmar. Efter denna tid tar du bort överflödigt pulver med en torr trasa. Du kan också använda tandkräm för att lätt fukta de områden du vill rengöra. Så snart områdena är blötlagda i vatten applicerar du tandkräm. Gnugga med fingrarna innan du torkar av med en torr trasa.

Sac En Cuir Rouge

Hur rengör man en läderväska?

Med alla dessa tips är det ingen tvekan om att din läderväska kommer att återfå sin forna glans, om du inte gör något annat. Berätta i en kommentar hur du rengör en läderväska.

15 % rabatt på hela butiken !

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.